Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Η όπερα «Κάρμεν» το Σάββατο στο «Αχίλλειο»

Την ευκαιρία να απολαύσουν και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς παραστάσεις, σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από τη Μετροπόλιταν Όπερα Νέας Υόρκης, θα έχουν οι Βολιώτες, μέσω του προγράμματος «HD MET ENCORES». Το  πρόγραμμα έχει εξασφαλίσει για το κοινό του Βόλου ο  Δημοτικός Οργανισμός Εκπαίδευσης  Παιδιού, Αθλητισμού, Πολιτισμού (ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ) του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ.
Το καλοκαιρινό πρόγραμμα κάνει πρεμιέρα στο Βόλο το ερχόμενο Σάββατο 1η Ιουνίου με το έργο του Georges Bizet «Carmen», στις 9 το βράδυ, στο «Αχίλλειο». Εισιτήρια προπωλούνται στον Δίιαυλο.
Πρόκειται για μια παραγωγή της σεζόν 2009-10 η οποία κατέχει το ρεκόρ πωλήσεων εισιτηρίων του προγράμματος “Live In HD” στην ιστορία της Metropolitan Opera. Η επιτυχημένη σκηνοθεσία του Richard Eyre παρουσιάζει την Elīna Garanča στον ρόλο της ομώνυμης γοητευτικής τσιγγάνας, απέναντι στον Roberto Alagna που υποδύεται τον παθιασμένο Δον Χοσέ. «Η Κάρμεν είναι ένα έργο για το σεξ, τη βία και τον ρατσισμό –και το συμπέρασμά του είναι η ελευθερία. Είναι ένα από τα ακατάλυτα αριστουργήματα της τέχνης και είναι σέξι, από οποιαδήποτε άποψη», δηλώνει ο σκηνοθέτης για το δράμα του Bizet. Διευθυντής Ορχήστρας: Yannick Nézet-Séguin.
Η Κάρμεν (Carmen) είναι μία όπερα σε 4 πράξεις του Γάλλου συνθέτη Ζωρζ Μπιζέ. Το λιμπρέτο της γράφτηκε από τους Ανρί Μεϊλάκ και Λυντοβίκ Αλεβύ με βάση μία ομώνυμη νουβέλα του Προσπέρ Μεριμέ. Η παγκόσμια πρεμιέρα της όπερας έγινε στη σκηνή Opéra-Comique στο Παρίσι, στις 3 Μαρτίου 1875, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Στην πρώτη της περίοδο πραγματοποίησε 36 παραστάσεις, αλλά πριν τελειώσουν ακόμα και αυτές ο Μπιζέ πέθανε ξαφνικά και έτσι δεν γνώρισε τη μεταγενέστερη μεγάλη επιτυχία της όπερας.
Σημειώνεται ότι το χειμερινό πρόγραμμα «The Met: Live in HD» ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία στην Ελλάδα για δεύτερη σεζόν φέτος, με την αποδοχή του κοινού να ξεπερνά κάθε προσδοκία. Τη μεγάλη αυτή συνεργασία με τη Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης έχει εξασφαλίσει για μια τριετία ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, για την Ελλάδα και την Κύπρο, προσφέροντας στους φίλους της όπερας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: