Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Πάνω από 300 αιτήσεις για τα προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Δήμου Βόλου

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση των δημοτών στην πρόσκληση του Δήμου Βόλου για τα Προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων, που διοργανώνονται από το Δήμο Βόλου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Οι αιτήσεις για συμμετοχή στα προγράμματα ξεπέρασαν τις τριακόσιες και εντός του καλοκαιριού ξεκινά η λειτουργία των πρώτων τμημάτων. Ειδικότερα, μέσα στους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο θα λειτουργήσουν δύο τμήματα “Αγγλικών για το χώρο εργασίας”, δύο τμήματα “Ιταλικών για τον τουρισμό” και δύο τμήματα “Πληροφορικής”.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Βόλου, στη διασταύρωση των οδών Ζάχου – Επτά Πλατανίων, και είναι εντελώς δωρεάν για όλους. Για την ένταξη των δημοτών στα προγράμματα τηρήθηκε σειρά προτεραιότητας.
Να σημειωθεί, πάντως, ότι οι ενδιαφερόμενοι που δεν εντάχθηκαν σε κάποιο πρόγραμμα στην παρούσα φάση, θα έχουν την ευκαιρία να το κάνουν από το Σεπτέμβριο, μετά από διακοπή των μαθημάτων κατά το μήνα Αύγουστο. Το Σεπτέμβριο, μάλιστα, αναμένεται να έχουν εγκριθεί περισσότερα προγράμματα και θα υπάρχει μεγαλύτερη δυνατότητα επιλογής θεματικών αντικειμένων.
Ο Δήμος Βόλου έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει τουλάχιστον ογδόντα προγράμματα  μέχρι το 2015 και στόχος της Δημοτικής Αρχής, όπως τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Δερβένης, είναι να ωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες του Δήμου μας.  Σύμφωνα με τον ίδιο, οι υπεύθυνοι του Γραφείου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Βόλου ήδη επεξεργάζονται το σχεδιασμό νέων προγραμμάτων, τα οποία θα έχουν άμεση συνάφεια με την παραγωγική και πολιτιστική φυσιογνωμία της περιοχής, με σκοπό να καλυφθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι ανάγκες των πολιτών.
Επισημαίνεται ότι η υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση” του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8  και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: