Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

74 θέσεις εργασίας οκτάμηνης διάρκειας στο Δήμο Βόλου

Στην πρόσληψη 74 ατόμων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (8 μηνών), προχωρά ο Δήμος Βόλου, με σκοπό την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα (καθαριότητας, κοιμητηρίων και ηλεκτροφωτισμού). Η σχετική έγκριση του Υπουργείου Εσωτερικών στάλθηκε σήμερα στο Δήμο και ήδη η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου έχει ξεκινήσει τη σύνταξη προκήρυξης των θέσεων, η οποία θα πρέπει πρώτα να αποσταλεί στο ΑΣΕΠ για έλεγχο και μετά την έγκρισή της θα δημοσιευθεί στον τοπικό Τύπο. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει 10 μέρες. Στόχος του Δήμου Βόλου είναι η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούλιο, ώστε από τον Αύγουστο να ξεκινήσει η απασχόληση των συμβασιούχων.
Οι θέσεις εργασίας ανά ειδικότητα είναι:
Στην Υπηρεσία Καθαριότητας για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών του ενιαίου Δήμου
Δεκαπέντε (15) οδηγοί απορριμματοφόρων ΔΕ (με άδεια οδήγησης τουλάχιστον Γ κατηγορίας)
Τριάντα εννέα (39) εργάτες καθαριότητας ΥΕ (συνοδοί απορριμματοφόρων – οδοκαθαριστές)
Δύο (2) χειριστές μηχανημάτων (σαρώθρων) ΔΕ
Δύο (2) χειριστές μηχανημάτων (JCB) ΔΕ
Δύο (2) μηχανοτεχνίτες ΔΕ
Ένας (1) τεχνίτης ηλεκτροσυγκολλητής ΔΕ
Δύο (2) ηλεκτρολόγοι οχημάτων ΔΕ
Δύο (2) τεχνίτες οχημάτων ΔΕ
Στην Υπηρεσία Κοιμητηρίων
Πέντε (5) εργάτες ταφών – εκταφών ΥΕ στις Δημοτικές Ενότητες Βόλου και Ν.Ιωνίας
Ένας  (1) εργάτης ταφών εκταφών ΥΕ στις Δημοτικές Ενότητες Αισωνίας και Ν.Αγχιάλου
Ένας (1) εργάτης ταφών – εκταφών ΥΕ στις Δημοτικές Ενότητες Ιωλκού, Πορταριάς και Μακρινίτσας και
Ένας (1) εργάτης ταφών – εκταφών ΥΕ στις Δημοτικές Ενότητες Αγριάς και Αρτέμιδας
Στο Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού
Ένας (1) Χειριστής καλαθοφόρου ΔΕ
Με τις προσλήψεις αυτές αναμένεται να δοθεί μία μικρή ανάσα στη λειτουργία των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα, ιδιαίτερα δε της Δ/νσης Καθαριότητας, όπου οι συνθήκες είναι οριακές λόγω, αφενός της έλλειψης προσωπικού (συνεχείς συνταξιοδοτήσεις / λήξη όλων των προηγούμενων συμβάσεων ορισμένου χρόνου), αφετέρου της αύξησης των υποχρεώσεων της Υπηρεσίας (υπόγειοι κάδοι / επέκταση ανακύκλωσης σε όλες τις δημοτικές ενότητες κλπ). Το πρόβλημα, δε, επιτείνεται, ενόψει των καλοκαιρινών αδειών των εργαζομένων. Η ένταξη στο δυναμικό της Υπηρεσίας των 65 συμβασιούχων, καθώς οι υπόλοιποι θα απασχοληθούν στις άλλες Υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, θα αποτελέσει μία μικρή «ανάσα» στη λειτουργία, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα της χορήγησης αδειών στο μόνιμο προσωπικό της Υπηρεσίας.
Όπως δήλωσε η Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης,  Πολιτικής Προστασίας και ΚΕΠ κ. Νατάσα Οικονόμου, «οι θέσεις που εγκρίθηκαν είναι μειωμένες κατά 20%, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, λόγω εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου. Ωστόσο, έστω και με τον περιορισμένο αυτό αριθμό προσλήψεων, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να λειτουργήσουν αποτελεσματικά οι υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για το Δήμο Βόλου και συνολικά για την Αυτοδιοίκηση».
Στο μεταξύ προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς οι διαδικασίες πρόσληψης των 2μηνιτών στην Υπηρεσία Καθαριότητας, οι οποίοι αναμένεται να πιάσουν δουλειά έως το τέλος του μήνα, συμβάλλοντας στην κάλυψη αναγκών, κατά το κρίσιμο δίμηνο Ιουνίου - Ιουλίου. Πρόκειται για 40 εργάτες οι οποίοι θα απασχοληθούν στον καθαρισμό ακτών, στην αποκομιδή απορριμμάτων, στον καθαρισμό κοινόχρηστων χώρων.
Σημειώνεται ότι κατατέθηκαν 423 αιτήσεις από ενδιαφερόμενους, δεδομένου ότι μαε απόφαση της παρούσας Δημοτικής Αρχής ο Δήμος Βόλου είναι από τους ελάχιστους Δήμους που ακολουθεί διαδικασίες ΑΣΕΠ και στις δίμηνες προσλήψεις, παρότι αυτό δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία Η επεξεργασία έχει ολοκληρωθεί και τη Δευτέρα το πρωί θα γίνει η ανάρτηση του πίνακα κατάταξης των ενδιαφερομένων στο πρώην δημαρχείο Νέας Ιωνίας. Οι 40 πρώτοι θα κληθούν από το Τμήμα Διαχείρισης Προσωπικού να προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ώστε να γίνει η ηλεκτρονική καταχώριση της αναγγελίας πρόσληψης στον ΟΑΕΔ. Οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Προσωπικού καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε, με σωστό προγραμματισμό, να προωθηθούν το ταχύτερο δυνατό και χωρίς προβλήματα οι διαδικασίες όλων των προκηρύξεων.
Σημειώνεται ότι ο Δήμος Βόλου, αξιοποιώντας άμεσα τη σχετική εγκύκλιο που στάλθηκε στους ΟΤΑ τον περασμένο Μάρτιο, απέστειλε έγκαιρα το αίτημά του προς το Υπουργείο Εσωτερικών για πρόσληψη προσωπικού σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και τις αυξημένες ανάγκες της καθημερινότητας. Η πρόταση διαμορφώθηκε με βάση τις προτάσεις των Προϊσταμένων των  Υπηρεσιών Καθαριότητας, Κοιμητηρίων και Τεχνικών Υπηρεσιών, για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα στη διάρκεια του έτους 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: