Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ενημέρωση για την καλύτερη διαχείριση της πάγιας προκαταβολής

Συνάντηση με τους Προέδρους των Συμβουλίων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Βόλου είχε χθες η Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Πολιτικής Προστασίας και ΚΕΠ, κ.Νατάσα Οικονόμου, με αντικείμενο την ενημέρωσή τους για τον καλύτερο τρόπο διαχείρισης της πάγιας προκαταβολής, των ποσών δηλαδή που έχουν στη διάθεσή τους οι Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες για την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων της καθημερινότητας.
Τα ποσά αυτά κυμαίνονται από 1.000 έως 3.000 ευρώ, ανάλογα με τον πληθυσμό της κάθε Κοινότητας.
Στη συνάντηση είχαν κληθεί οι Πρόεδροι των 22 Συμβουλίων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, ενώ συμμετείχαν επίσης οι τοπικοί Αντιδήμαρχοι. Όπως τόνισε η  κ.Οικονόμου, η ενημέρωση κρίθηκε απαραίτητη μετά την αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου όσον αφορά τον έλεγχο των δαπανών, έτσι ώστε αφενός να αξιοποιούνται τα κονδύλια για τις ανάγκες των πολιτών, αφετέρου ο Δήμος να υλοποιεί απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα τις οικονομικές διαδικασίες που προβλέπονται.
Η κ.Οικονόμου έκανε αναλυτική ενημέρωση για τις δαπάνες που ο Νόμος επιτρέπει να καλύπτονται από την πάγια προκαταβολή, όπως εργασίες για την καθαριότητα, τον φωτισμό, τις παιδικές χαρές, τα κοιμητήρια κ.α., υπογραμμίζοντας ότι  σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να δικαιολογείται ο χαρακτήρας του επείγοντος για την κάθε δαπάνη.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν γενικότερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε Δημοτική και Τοπική Κοινότητα και καταγράφηκαν οι ανάγκες. Η κ.Οικονόμου ενημέρωσε τους Προέδρους των Συμβουλίων ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει επισκέψεις στην κάθε Ενότητα, προκειμένου σε συσκέψεις με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες  να εξεταστούν από κοντά τα προβλήματα στον τομέα της καθαριότητας, ενώ αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου, που επίκειται να πραγματοποιηθεί ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, θα προγραμματιστούν ανάλογες συναντήσεις και για τα θέματα πολιτικής προστασίας. Η Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Πολιτικής Προστασίας και ΚΕΠ τόνισε για μία ακόμη φορά ότι η Δημοτική Αρχή, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν λόγω έλλειψης πόρων και προσωπικού, είναι αποφασισμένη να εξαντλήσει κάθε περιθώριο ώστε να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής των πολιτών, ιδιαίτερα στην εποχή της βαθιάς ύφεσης που διανύει ο τόπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: