Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ανοιχτή συζήτηση στο Δημαρχείο Βόλου με θέμα «365 μέρες γονιός»

Το Κέντρο Διημέρευσης ΑμεΑ και το ΚΔΑΠ μεΑ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Βόλου ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, διοργανώνουν εκδήλωση ανοικτής συζήτησης με την Κοινωνική Λειτουργό - Ψυχοθεραπεύτρια – εκπαιδεύτρια ομάδας -συγγραφέα κ. Δάφνη Φιλίππου, με θέμα «365 μέρες γονιός». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 και ώρα 6.00μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου.
 Η κ. Φιλίππου θα απαντήσει σε ερωτήματα που απασχολούν τους γονείς στη σχέση με τα παιδιά τους: Τα όρια, το διάβασμα, την τηλεόραση, την τιμωρία, τη θετική επικοινωνία, την ανάπτυξη της πρωτοβουλίας, της δημιουργικότητας, της συναισθηματικής νοημοσύνης κ.λ.π.
Το έργο ΚΔΑΠ-μεΑ συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα. Τελικός Δικαιούχος του έργου είναι η ΕΕΤΑΑ. Η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ είναι ανάδοχος του έργου.
Το έργο Κέντρο Διημέρευσης ΑμεΑ συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα. Τελικός Δικαιούχος του έργου είναι η ΕΕΤΑΑ. Η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ είναι ανάδοχος του έργου.

Βιογραφικό
Η Δάφνη Φιλίππου είναι ψυχιατρική κοινωνική λειτουργός, ψυχοθεραπεύτρια, εμψυχώτρια ομάδων, Επίκουρος Καθηγήτρια κοινωνικής εργασίας του ΤΕΙ Αθήνας. Σπούδασε και εργάστηκε στην Αθήνα και το Παρίσι στον τομέα της ψυχιατρικής, ψυχοθεραπείας και της εκπαίδευσης φοιτητών και επαγγελματιών. Μεγάλωσε τον γιό της και βοήθησε πολλούς γονείς να μεγαλώσουν τα δικά τους  παιδιά, βρίσκοντας απαντήσεις στα ερωτήματά τους, μέσα από τη συμμετοχή τους στα βιωματικά σεμινάρια που εμψυχώνει από το 1985. Τα ερωτήματα όλων αυτών των γονιών την ενέπνευσαν για την δημιουργία του ημερολογίου, με τίτλο «365 ημέρες γονιός» που κυκλοφόρησε τη από τις εκδόσεις Καστανιώτης. Από τις ίδιες εκδόσεις κυκλοφορούν τα βιβλία της: «205 βιωματικές ασκήσεις για την εμψύχωση ομάδων» και «ιστορίες για να ονειρεύεσαι παιχνίδια για να μεγαλώνεις».



Δεν υπάρχουν σχόλια: