Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Η Δημοτική Σχολή Χορού γιορτάζει την Ημέρα Χορού με δυο παραστάσεις στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής

Με δύο διαφορετικές παραστάσεις, στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής, θα τιμήσουν  η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – Δη.Πε.Θε. Δήμου Βόλου και η Δημοτική Σχολή Χορού την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, η οποία καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου. Στις δυο παραστάσεις, κλασικού και σύγχρονου χορού, θα συμμετέχουν οι 200 μαθητές της Σχολής του Δήμου Βόλου. Η πρώτη παράσταση θα δοθεί αύριο Σάββατο 27 Απριλίου. Πρόκειται για το πρωτότυπο παραμύθι «Η Μαγική Σοφίτα» που θα παρουσιαστεί με τη συμμετοχή των Τμημάτων χορευτικής προπαιδείας και κλασσικού χορού.
«Η Μαγική  Σοφίτα» είναι μια ιστορία που ξεκίνησε από ένα δοκίμιο του Beaudlaire, όπου αναφέρεται ότι το παιδί προσεγγίζει και εκτίθεται για πρώτη φορά στην Τέχνη με το παιχνίδι. Η σκέψη και διαπίστωση αυτή ενέπνευσε τη διευθύντρια και δασκάλα χορού της Δημοτικής Σχολής Χορού Άντζελα Καλαντζή που έστησε, δημιουργώντας και σκηνοθετώντας, ένα παραμύθι που να υπηρετεί τις ανάγκες χορού, αλλά και των παιδιών. Οι χορογραφίες δημιουργήθηκαν και διδάχθηκαν στα παιδιά από τις δασκάλες χορού Άντζελα Καλαντζή, Αλίκη Κασάνδρα και Δήμητρα Παπανικολάου. Θα δοθούν δύο παραστάσεις στις 6 το απόγευμα και  στις 8 το βράδυ.  
Η δεύτερη παράσταση, αφιερωμένη στο σύγχρονο χορό, θα δοθεί τη Δευτέρα 29 Απριλίου με τη σύμπραξη των τριών καθηγητριών της Σχολής Χορού που «εξερευνούν» με τη δική τους ματιά την εποχή μας και εμπνέονται από αυτήν. Στην παράσταση παίρνουν μέρος όλοι οι μαθητές του σύγχρονου χορού, αρχάριοι και προχωρημένοι. Στην παράσταση αυτή θα συμμετέχουν, παρουσιάζοντας δική τους χορογραφική μελέτη, οι μαθητές του Τμήματος αυτοσχεδιασμού που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο. Με την ευκαιρία αυτή οι μαθητές του Τμήματος αυτοσχεδιασμού θα παρουσιάσουν τη δική τους χορογραφική μελέτη, ένα εγχείρημα – πρόκληση, καθώς από απλοί performers  οι σπουδαστές καλούνται να γίνουν δημιουργοί, σύμφωνα με καθορισμένο πλαίσιο οδηγιών και μουσικών.
Σημειώνεται ότι η Δημοτική Σχολή Χορού Βόλου έχει παρουσιάσει περισσότερες από 30 παραστάσεις στο Βόλο αλλά και εκτός Μαγνησίας, ενώ μετρά δεκάδες συμμετοχές σε πολιτιστικά δρώμενα για 27 ολόκληρα χρόνια.
Η είσοδος στις δύο παραστάσεις θα είναι ελεύθερη για το κοινό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: