Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Ποσότητα 176 εμβολίων παρέλαβε ο Δήμος Βόλου για τον εμβολιασμό παιδιών ανασφάλιστων οικογενειών

Με μια μεγάλη παρτίδα εμβολίων που παρέλαβε ο Δήμος Βόλου από το Υπουργείο Υγείας, συνεχίζεται ομαλά το πρόγραμμα εμβολιασμού παιδιών άπορων και ανασφάλιστων οικογενειών της περιοχής. Όπως είναι γνωστό, η επίλυση του σημαντικού αυτού προβλήματος δρομολογήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο όταν ο Δήμος Βόλου συνεργάστηκε για το σκοπό αυτό με τους «Γιατρούς του Κόσμου», ενώ η συνέχεια δόθηκε με την έναρξη λειτουργίας του Ιατρείου Αλληλεγγύης, στους  χώρους του Δίαυλου, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Βόλου με τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας.
Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Β.Σποράδων, προμηθεύεται από το Υπουργείο, σε τακτά χρονικά διαστήματα, επαρκή ποσότητα εμβολίων για τον τακτικό εμβολιασμό των άπορων και ανασφάλιστων παιδιών. Μια τέτοια ποσότητα  (176  εμβόλια ) παρελήφθη προχθές και έτσι ενισχύθηκαν τα αποθέματα σε εμβόλια, ώστε να συνεχιστεί κανονικά το πρόγραμμα. Οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται στο χώρο του Ιατρείου Αλληλεγγύης από εθελοντές παιδιάτρους του Βόλου.
Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ.Α. Παντσάς «ο εμβολιασμός παιδιών και εφήβων θεωρείται επιβεβλημένος για την πρόληψη ή ακόμη και την εξαφάνιση νοσημάτων, για τα οποία υπάρχουν εμβόλια. Μέχρι σήμερα ο εμβολιασμός έχει συντελέσει στη εξάλειψη σοβαρών μεταδοτικών νοσημάτων, τα οποία εμφανίζονταν είτε με τη μορφή επιδημίας ή με έξαρση των κρουσμάτων. Ο κίνδυνος μετάδοσης νοσημάτων είναι υπαρκτός, πολύ περισσότερο στην σημερινή εποχή, όπου αυξάνεται το ποσοστό των γονιών που, είτε αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους είτε αδυνατούν, λόγω της μη ύπαρξης ασφαλιστικής κάλυψης, αφού διαρκώς αυξάνονται οι άνεργοι και κατά συνέπεια οι ανασφάλιστοι πολίτες. Εμείς στο Δήμο Βόλου θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε, με την βοήθεια των συμπολιτών μας, της Περιφέρειας και του Υπουργείου, να καλύπτουμε τις ανάγκες».     
Όσοι επιθυμούν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους μπορούν να επικοινωνούν για ραντεβού και επίσκεψη στους γιατρούς του Ιατρείου Αλληλεγγύης στο τηλέφωνο 24210 20646. Διεύθυνση: Σκενδεράνη 11 (Δίαυλος).





Δεν υπάρχουν σχόλια: