Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Τουριστική προβολή του Βόλου και του Πηλίου στη σερβική αγορά

Στη διεθνή έκθεση “International Fair Of Tourism” που πραγματοποιήθηκε από 21 έως 24 Φεβρουαρίου στο Βελιγράδι, συμμετείχε ο Δήμος Βόλου στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος τουριστικής προβολής του Δήμου, όπως αυτό σχεδιάστηκε από την αρμόδια Επιτροπή και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Με τη συμμετοχή του Δήμου Βόλου στην έκθεση του Βελιγραδίου ενισχύθηκε η προσπάθεια προβολής της περιοχής σε χώρες της Βαλκανικής χερσονήσου, μετά και από τα πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα της πενθήμερης Διορθόδοξης συνάντησης για τον θρησκευτικό τουρισμό, τον Αύγουστο του 2012, η οποία είχε συνδιοργανωθεί από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και το Δήμο Βόλου με την συμμετοχή μελών Ορθόδοξων Αντιπροσωπειών από τη Σερβία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Μόσχα και την Κύπρο.
Το εκθεσιακό περίπτερο του Δήμου Βόλου, το οποίο ήταν τοποθετημένο στο Κεντρικό Περίπτερο του ΕΟΤ, επισκέφθηκε μεταξύ άλλων η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, συνοδευόμενη από τον αντιπρόεδρο του ΕΟΤ κ. Χριστόφορο Καπαρουνάκη. Η κ.Κεφαλογιάννη συνομίλησε με επαγγελματίες της περιοχής οι οποίοι πλαισίωναν το περίπτερο, αλλά και με την Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου κ.Σ.Μπαρτζιώκα, η οποία την ενημέρωσε σχετικά με την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής σε θέματα τουριστικής προβολής, με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού του Σαββατοκύριακου, την προσέλκυση μαθητικού τουρισμού και την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας.
Σε συνέντευξη που έδωσε σε τηλεοπτικό σταθμό του Βελιγραδίου, η κ.Μπαρτζιώκα παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, αναφερόμενη μεταξύ άλλων στην εύκολη οδική πρόσβαση, τις φυσικές ομορφιές, τον πολιτισμό και τον μύθο της αργοναυτικής εκστρατείας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα μοναστήρια και τα εκκλησιαστικά μνημεία του Πηλίου, όπως επίσης στις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, καλώντας τους Σέρβους να επισκεφθούν το Βόλο και το Πήλιο για να γνωρίσουν από κοντά τον σημαντικό αυτό πλούτο.
Ακόμη, η κ.Μπαρτζιώκα είχε συνάντηση με τον Πρέσβη της Σερβίας στην Ελλάδα Dragan Zupanjevac, ο οποίος θα βρίσκεται στο Βόλο στις 2 Μαρτίου και θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη. Τέλος, επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Σερβίας και επέδωσε επιστολή του κ. Σκοτινιώτη, στην οποία τονίζονται οι δεσμοί φιλίας που συνδέουν τους δυο λαούς και η επιθυμία του Δήμου για την ανάπτυξη του προσκυνηματικού-θρησκευτικού τουρισμού.
Η συμμετοχή του Δήμου Βόλου στην έκθεση του Βελιγραδίου προτάθηκε κυρίως από το Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων οι οποίοι ευελπιστούν σε οφέλη από τη σερβική αγορά. Πράγματι, η παρουσία επαγγελματιών της περιοχής στο περίπτερο του Δήμου Βόλου ήταν εντυπωσιακή.  Να σημειωθεί ότι στην αποστολή συμμετείχαν επαγγελματίες του τουρισμού και από άλλες περιοχές του Νομού, πέραν του Δήμου Βόλου, όπως από τους Δήμους Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου, οι οποίοι μετακινήθηκαν με το τουριστικό λεωφορείο που διέθεσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας για το σκοπό αυτό. Συγκεκριμένα, την αποστολή αποτελούσαν η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου Σ. Μπαρτζιώκα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων και Ξενώνων Νομού Μαγνησίας κ. Νίκος Κλειτσογιάννης, ο κ. Νίκος Φιλίππου μέλος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων, οι κ.κ. Σοφοκλής Κίτσιος, Γεώργιος Στάμος και Παναγιώτης Γκαγκάκης ιδιοκτήτες καταλυμάτων στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, η κ.Βασιλική Κλειτσογιάννη και η κ.Γεωργία Ταμπάκη, στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού και γραμματέας της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης. Το περίπτερο επισκέφθηκαν εκπρόσωποι μεγάλων τουριστικών γραφείων της Σερβίας, οι οποίοι εξέφρασαν ενδιαφέρον για συνεργασία με επαγγελματίες της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: