Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Εξόρμηση δενδροφύτευσης στους πρόποδες του λόφου Επισκοπής

 Εθελοντική δενδροφύτευση οργανώνει η Δημοτική Ενότητα Ιωλκού σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας ΄Ανω Βόλου, την Περιβαλλοντική Ομάδα του Δημοτικού Σχολείου Ιωλκού και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ιάσων» ΄Ανω Βόλου, την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013, από τις 9 το πρωί, στη θέση» Πλάϊ της Τοπικής Κοινότητας ΄Ανω Βόλου στους πρόποδες  της Επισκοπής. Θα φυτευτούν πεύκα, κυπαρίσσια, ακακίες Κωνσταντινουπόλεως, πικροδάφνες και σπάρτα. Επίσης θα φυτευτούν δέντρα περιμετρικά του χώρου στάθμευσης στο λόφο της Επισκοπής.
«Με τον τρόπο αυτό», όπως τονίζει ο τοπικός Αντιδήμαρχος Γ.Γκουντέλιας, «σε μια εποχή που τα δάση κινδυνεύουν από λαθροϋλοτόμηση, αναδεικνύεται η ευαισθησία και το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής, των μαθητών, των φορέων και κατοίκων της περιοχής, για την προστασία του περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος».
Με έγγραφό της προς το Δασαρχείο Βόλου, από τις αρχές του 2013, η Δημοτική Ενότητα Ιωλκού, σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο, είχε ζητήσει δενδρύλλια από το δασικό φυτώριο, τα οποία προμηθεύτηκε τελικά από το Δασαρχείο Λάρισας πριν από λίγες ημέρες, ενώ παράλληλα προμηθεύτηκε δέντρα και από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Βόλου. Έτσι, το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης 27 Φεβρουαρίου και εφόσον το επιτρέψει ο καιρός, υπάλληλοι του Πολυδύναμου Τμήματος, το Τοπικό Συμβούλιο, μικροί μαθητές, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ιάσων» και κάτοικοι, θα πραγματοποιήσουν εξόρμηση για την δενδροφύτευση. 
Πρόταση της Δημοτικής Ενότητας είναι το αλσύλλιο που θα δημιουργηθεί να υιοθετηθεί από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου που θα αναλάβουν και την καλλιέργεια και προστασία του. Η δενδροφύτευση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δασαρχείου Βόλου. Αρμόδιος υπάλληλος θα καθοδηγεί τους μαθητές στη φύτευση, δίνοντας παράλληλα πληροφορίες για την αξία της δράσης που πραγματοποιείται.   
Σε δήλωσή του ο κ.Γκουντέλιας τονίζει ότι, «η δενδροφύτευση αποτελεί στόχο αλλά και πυρήνα της αντίληψής μας για την καταπολέμηση της περιβαλλοντικής υποβάθμισης που επιχειρείται με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο σήμερα στην περιοχή μας. Είναι μια στοχευμένη συλλογική προσπάθεια δημοτικών υπαλλήλων, φορέων, κατοίκων και μαθητών της Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού που υλοποιείται μετά από σχεδιασμό και συνεργασία. Θα ήθελα να συγχαρώ τους μαθητές και τους δασκάλους του Δημοτικού Σχολείου Ιωλκού, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ιάσων» ΄Ανω Βόλου, τους υπαλλήλους και κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού που υλοποιούν τη σημαντική αυτή περιβαλλοντική δράση. Αποδεικνύεται μ΄αυτόν τον τρόπο και έμπρακτα το ενδιαφέρον μας για το περιβάλλον, συνεισφέροντας έστω και συμβολικά στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας».
Από την πλευρά της η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Ιωλκού Έλλη Παπανελοπούλου επισημαίνει ότι, «το Δημοτικό Σχολείο Ιωλκού συνεχίζοντας την προσπάθεια για την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης στους μαθητές, μετά τη δημιουργία σχολικού κήπου, τη συλλογή ελαιοκάρπου από ελαιόδενδρα που βρίσκονται στο προαύλιο του σχολείου και την παρασκευή βρώσιμων ελαιών από τους μαθητές, συμμετέχει στη δενδροφύτευση στη θέση «Πλάϊ» στον ΄Ανω Βόλο. Οι μαθητές αναπτύσσοντας περιβαλλοντικές δράσεις που συνδέονται με τον τόπο τους, έρχονται σε επαφή με τη φύση βιωματικά και μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται το περιβάλλον τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: