Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Έκθεση χειροποίητων φωτιστικών στο «Αχίλλειον»

Έκθεση χειροποίητων φωτιστικών του Μάριου Παπαστεργίου θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο του «Αχίλλειον»,  με την υποστήριξη του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη και πρωτότυπη έκθεση με φυσικά υλικά που δίνουν χρήση και χρησιμότητα σε εμπνευσμένες κατασκευές από ξύλο και πέτρα. Τα φωτιστικά – γλυπτά του Μάριου Παπαστεργίου είναι έργα για κάθε χώρο τον οποίο μπορούν να μεταμορφώσουν ή να τον μετατρέψουν ανάλογα με την τοποθέτησή τους. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα.
Εμπνευσμένες από τη θάλασσα και τη μουσική οι δημιουργίες του καλλιτέχνη ανήκουν στη νέα του συλλογή που παρουσιάζει ιδιοτυπία και πρωτοτυπία όσον αφορά το σχεδιασμό και την απόδοση των υλικών τους. Όπως ο Μ.Παπαστεργίου έχει δηλώσει, η επιθυμία του για χειραγώγηση του φωτός τον έχει οδηγήσει στην προσωπική αντίληψη της δημιουργίας – κατασκευής φωτιστικών και άλλων αντικειμένων με στόχο την εξοικείωση και την αποδοχή του συγκερασμού τέχνης και τεχνικών.
Η έκθεση έργων στο «Αχίλλειον» είναι η τρίτη ατομική έκθεση του Μ.Παπαστεργίου, ο οποίος ασχολείται ενεργά και με τη μουσική, παράλληλα με τις εικαστικές του δημιουργίες. Γεννημένος στη Λάρισα το 1971, απόφοιτος της Οικονομικής Σχολής, αυτοδίδακτος μουσικός, ο Μάριος Παπαστεργίου είχε την τύχη να ακολουθήσει τις δυνατότητές και τις επιθυμίες του ταξιδεύοντας εκτός ορίων της χώρας για να παίξει μουσική αλλά  και εντός ορίων για να παρουσιάσει τα έργα του. Ως συνθέτης έχει γράψει μουσική για δύο θεατρικές  παραστάσεις ενώ τη μουσική του ως μουσικός – μέλος  συγκροτήματος παρουσίασε στη Γερμανία και την Ολλανδία. Η μουσική και τα εικαστικά παραμένουν κύρια συστατικά των δράσεων και επιθυμιών του.      
Η έκθεση του Μάριου Παπαστεργίου θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου και θα λειτουργεί καθημερινά 11 το πρωί με 2 το μεσημέρι και 6 το απόγευμα με 10 το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: