Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Νέες εργασίες επέκτασης του δημοτικού φωτισμού σε περιοχές του Δήμου Βόλου με αυξημένες ανάγκες

Σε εργασίες επέκτασης και αναβάθμισης του δημοτικού φωτισμού προχωρούν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, έπειτα από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.2.2013, με την οποία εγκρίθηκε η σχετική μελέτη προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Οι παρεμβάσεις θα γίνουν σε περιοχές που κατέγραψε η υπηρεσία σε συνεργασία με τους τοπικούς Αντιδημάρχους, τα τοπικά αιρετά όργανα και τους πολίτες σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, και αποτελούν συνέχεια του προγράμματος επεκτάσεων και ανακαινίσεων του δημοτικού φωτισμού που ξεκίνησε την προηγούμενη χρονιά.  
Όπως είναι γνωστό, κατά τη διάρκεια του 2012 υλοποιήθηκαν εργασίες εγκατάστασης νέου δικτύου φωτισμού συνολικού μήκους 500 μέτρων στην παραλιακή οδό των Πλατανιδίων, όπως επίσης αντίστοιχη παρέμβαση (σε μήκος 500μ. επίσης) σημειώθηκε στην παραλιακή οδό «Σουτραλί» στην Αγριά. Επιπλέον, δημιουργήθηκε καινούργιο δίκτυο σε μήκος 200μ. στην οδό που οδηγεί προς την παραλία Κριθαριάς μαζί με τον αντίστοιχο περιμετρικό φωτισμό στον χώρο αθλοπαιδιών του οικισμού. Οι σχετικές παρεμβάσεις στην περιοχή Κριθαριάς συμπληρώθηκαν με ανανέωση του φωτισμού στο παραλιακό πάρκο και κατά μήκος του παραλιακού μετώπου. Αντίστοιχη επέκταση έγινε και στον οικισμό του Αγίου Γεωργίου Κυνηγών σε συνεργασία και με την συνδρομή του τοπικού συλλόγου. Επίσης, σε συνεργασία με τον τοπικό σύλλογο, τοποθετήθηκε φωτισμός στο πάρκο παραπλεύρως της εθνικής οδού στην περιοχή Μεγάλη Βελανιδιά. Εργασίες ανακαίνισης δημοτικού φωτισμού πραγματοποιήθηκαν ακόμη στην περιοχή «Ντερέμπασι» στην Αγριά, με τις οποίες ολοκληρώθηκε ένας πρώτος κύκλος επεκτάσεων σε περιοχές με ιδιαίτερες ανάγκες όπως αυτές των Δημοτικών Ενοτήτων Αρτέμιδας, Αγριάς και Νέας Αγχιάλου.
Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος επεκτάσεων τοποθετήθηκαν νέοι στύλοι φωτισμού σε επιλεγμένες περιπτώσεις, έπειτα από αιτήματα τοπικών συμβουλίων και δημοτών και αφού ελέγχθηκε η αναγκαιότητά τους από το Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού. Οι σημειακές αυτές παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν στις οδούς Σιμωνίδη, Απέλλου και Φλιάς, Ελύτη και Σταθά, Κενταύρων και Μπεναρόγια, Σκόπα, Σειρήνων και Διονυσίου, Λουκιανού, Μερόπης, Εριφύλης, Αταλάντης και Εστίας, Αρχαίο Θεάτρου, Ιατρική και Αλμπανέζου, Θεοφάνους Κλητός, Ουρανίας και Αλκιβιάδη, και Ιαπετού, στη δημοτική ενότητα Βόλου. Επίσης, στη Δημοτική Ενότητα Ν.Αγχιάλου, τοποθετήθηκαν 20 νέοι στύλοι στις περιοχές Μεγάλη Βελανιδιά, Άγιος Γεώργιος, Κριθαριά, Στούπι και Χρυσή Ακτή Παναγιάς. Αντίστοιχα 7 στύλοι τοποθετήθηκαν στη Νέα Ιωνία και στις Γλαφυρές, στις Σταγιάτες (οικία Δροσοπούλου) στην Πορταριά, στο γήπεδο της Ανωμαλιάς, στην Επισκοπή και την Κακούνα Μακρινίτσας, και ακόμη 7 στη Δράκεια στην Αγριά, (Ντερέμπασι και Μαντιλέικα) και στα Κάτω Λεχώνια.
Οι νέες επεκτάσεις αφορούν: 1) την πλήρη ανακατασκευή του δικτύου της περιοχής «Κουφόβουνο» στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ιωνίας, όπου υπάρχουν επικίνδυνες πτώσεις από παλαιά και διαβρωμένα στοιχεία και το δίκτυο είναι περίπου κατεστραμμένο, 2) την αντικατάσταση των ιστών φωτισμού σε καταμετρημένα πάρκα της Νέας Ιωνίας, ιδιαίτερα όπου υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων από το διαβρωμένο δίκτυο, 3) τμήμα του δικτύου Άλλης Μεριάς, όπου είτε δεν υπάρχει καθόλου φωτισμός, είτε το υπάρχον δίκτυο είναι κατεστραμμένο, 4) το παραλιακό μέτωπο της Νέας Αγχιάλου όπου έχει καταστραφεί το υπάρχον δίκτυο ιστών και φωτιστικών , 5) το παραλιακό μέτωπο Κάτω Λεχωνίων που το δίκτυο έχει φθαρεί και διαβρωθεί από τη θάλασσα, 6) το αντίστοιχο παραλιακό μέτωπο της Αγριάς και για τους ίδιους λόγους καθώς και 7) την περιοχή «Συνοικισμός Αγριάς» όπου ο φωτισμός είναι ανεπαρκής. 
Να σημειωθεί ότι στο παραπάνω έργο προστίθενται και οι εργασίες αποκατάστασης του κλεμμένου δικτύου μήκους άνω των 9.000μ. οι οποίες υλοποιούνται αυτή την περίοδο. Σσε σχετική δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φώτης Λαμπρινίδης υπογράμμισε ότι: «Με τους συγκεκριμένους, περιορισμένους πόρους που διαθέτουμε ως Δήμος και οι οποίοι είναι δραστικά λιγότεροι από προηγούμενα χρόνια και προσπαθώντας να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες του προσωπικού που διαθέτει η υπηρεσία, υλοποιούμε ένα πρόγραμμα σταδιακής αποκατάστασης και επέκτασης του δημοτικού φωτισμού. Το έργο μας δυσκολεύει το κύμα κλοπών που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε εκκρεμότητες πολλών ετών. Η ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών για τη διαφύλαξη της δημοτικής περιουσίας για μας είναι το μείζον».

Δεν υπάρχουν σχόλια: