Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ενίσχυση των τουριστικών σχέσεων του Βόλου με το Ισραήλ

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Βόλου συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού  ΙΜΤΜ που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ, στις 5 και 6 Φεβρουαρίου 2013. Με τη συμμετοχή αυτή, ενισχύθηκε η προσπάθεια τουριστικής προβολής της περιοχής του Βόλου και του Πηλίου, η οποία ξεκίνησε πριν από ενάμισι χρόνο περίπου, με την επίσκεψη του Δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη, στο Ισραήλ.
Την αποστολή του Δήμου Βόλου αποτελούσαν ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Δερβένης και το στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού και γραμματέας της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης κα. Γεωργία Ταμπάκη. Εκ μέρους των επαγγελματιών τουρισμού, συμμετείχε ο κ. Ran Duldner επαγγελματίας ξενοδόχος περιοχής του Πηλίου, ο οποίος βοήθησε σημαντικά το έργο της αντιπροσωπείας, λόγω γνώσεων και   ισραηλινής καταγωγής.
Το εκθεσιακό περίπτερο του Δήμου Βόλου ήταν τοποθετημένο στο Κεντρικό Περίπτερο του ΕΟΤ, μαζί με αντίστοιχα των Δήμων Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Καστοριάς και Ρόδου και των Περιφερειών Κρήτης, Πελοποννήσου, Ευβοίας και Ιωαννίνων. Σύμφωνα με τον κ.Δερβένη, η σύνθεση των ελληνικών περιοχών που έλαβαν μέρος στην έκθεση αποδεικνύει ότι ο Βόλος βρίσκεται στην πρωτοπορία των ελληνικών τουριστικών προορισμών που τολμούν να ανοίξουν μια νέα τουριστική αγορά στην χώρα του Ισραήλ. Η επιλογή αυτή του Δήμου Βόλου δικαιώνεται και από τη δυναμική παρουσία της ελληνικής κυβέρνησης που εκπροσωπήθηκε, για πρώτη φορά, σε υψηλότατο επίπεδο, με την Υπουργό Τουρισμού, κα. Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία ήταν το τιμώμενο πρόσωπο κατά την τελετή έναρξης της Έκθεσης.
Ο προσανατολισμός του Δήμου Βόλου στην τουριστική αγορά του Ισραήλ, παρά το σύντομο διάστημα, φάνηκε, ήδη, να αποδίδει καρπούς. Από την αθρόα προσέλευση επισκεπτών στο περίπτερο του Δήμου, διαπιστώθηκε ότι ο Βόλος και το Πήλιο αποτελούν έναν από τους αγαπημένους προορισμούς των Ισραηλινών. Εντύπωση, επίσης, προξενεί το γεγονός ότι παράλληλα με τις φυσικές ομορφιές της περιοχής, είναι εξίσου γνωστή η ύπαρξη της Συναγωγής και της δραστήριας Ισραηλιτικής Κοινότητας του Βόλου.
Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, η Υπουργός Τουρισμού κ.Όλγα Κεφαλογιάννη επισκέφτηκε το περίπτερο του Δήμου Βόλου και δήλωσε την υποστήριξή της στην προσπάθεια τουριστικής προβολής της περιοχής. Στη συνάντηση μεταξύ της Υπουργού και του κ. Δ. Δερβένη, ο Αντιδήμαρχος έθεσε θέματα τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής και πρότεινε στην Υπουργό τη διενέργεια ενός θεματικού συνεδρίου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, με εφαρμογές στο Βόλο και στο Πήλιο, μια πρόταση που έχει διατυπωθεί και από επαγγελματίες της περιοχής. Η Υπουργός θεώρησε ενδιαφέρουσα την πρόταση και συμφωνήθηκε να υποβληθεί εγγράφως, με περισσότερες λεπτομέρειες.
Στο πλαίσιο των παράπλευρων εκδηλώσεων της Έκθεσης, ο κ. Δερβένης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τα πλεονεκτήματα της περιοχής και τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, σε συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε η Ελληνική Πρεσβεία. Οι δημοσιογράφοι που παρακολούθησαν τη συνέντευξη, εντυπωσιάστηκαν από τα χαρακτηριστικά της περιοχής, η οποία συγκεντρώνει όλες τις ομορφιές της Ελλάδας. Ο κ. Δερβένης προσκάλεσε τους δημοσιογράφους να επισκεφθούν την περιοχή μας και να δουν από κοντά ότι όσα λέγονται είναι αληθινά, όπως λέει και το βασικό μας σύνθημα «Βόλος-Πήλιο: είναι αλήθεια!». Τέλος, αντίστοιχη πρόσκληση έγινε και σε σημαντικούς τουριστικούς πράκτορες του Ισραήλ, κάποιοι από τους οποίους, δραστηριοποιούνται ήδη στην περιοχή, με στόχο να συμπεριλάβουν τον Βόλο και το Πήλιο στα προγράμματά τους, ως προορισμούς που ταιριάζουν με το προφίλ του Ισραηλινού τουρίστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: