Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Συναυλία στο Βόλο υποτρόφων μουσικών του Ιδρύματος Σπιβακόφ της Μόσχας

Συναυλία  με τη σύμπραξη νέων σε ηλικία, ταλαντούχων μουσικών – υποτρόφων του Διεθνούς Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Σπιβακόφ της Μόσχας, που θα αποδώσουν δημοφιλή έργα κλασικού ρεπερτορίου, θα δοθεί στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Η εκδήλωση οργανώνεται από το Δήμο Βόλου σε συνεργασία με τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ.
Πρόκειται για διακεκριμένους νέους καλλιτέχνες,  ηλικίας από 9 έως 16 ετών από τη Ρωσία και την Ελλάδα και συγκεκριμένα τους: Μαρία Ματβέγιεβα (Ρωσία) στο πιάνο, Γιουν Αν Ιν (Κορέα – Ρωσία) στο πιάνο, Φοίλιβο Γάτζιο (Ελλάδα) στο πιάνο, Μαρία Αναστασιάδου (Ελλάδα) στο βιολί, Ισκαντεόρ Χαννάκοβ (Ρωσία) στο τσέλο και Άρτεμη Τσολοκιάν (Ρωσία) στο όμποε. Και οι έξι νεαροί μουσικοί έχουν διακριθεί σε διεθνούς διαγωνισμούς και έχουν τιμηθεί με σημαντικά βραβεία της διεθνούς μουσικής σκηνής. 
Το πρόγραμμα της μουσικής εκδήλωσης περιλαμβάνει έργα των  Μότσαρτ, Παγκανίνι, Μπαζίνι, Γκλίνκα, Τσαϊκόφσκι, Σοπέν, Λιστ, Ντεμπυσσύ και άλλων. Ανάλογες συναυλίες υποτρόφων του Ιδρύματος Σπιβακόφ της Μόσχας έχουν δοθεί με επιτυχία τις προηγούμενες χρονιές στην Ελλάδα στην Αθήνα στην Πρεσβεία της Ρωσίας, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στη Λέσβο καθώς και στους Δήμους Ηρακλείου και Ρεθύμνου Κρήτης.
Η συναυλία με τους νέους διακεκριμένους καλλιτέχνες από τη Ρωσία και την Ελλάδα απευθύνεται κυρίως σε παιδιά που επιθυμούν να τύχουν ανάλογης υποτροφίας,  σε ενήλικες λάτρεις της μουσικής καθώς και στο ρωσόφωνο πληθυσμό της περιοχής με στόχο την ενίσχυση των δεσμών φιλίας ανάμεσα στις δύο χώρες.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: