Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Σύσκεψη στο Δήμο Βόλου για τη δημιουργία “Δικτύου Οικογενειακής Αλληλεγγύης για το Παιδί”

Τα επόμενα βήματα για τη δημιουργία του Δικτύου Οικογενειακής Αλληλεγγύης για το Παιδί, στην οποία έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν η Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Μητρόπολη Δημητριάδος και ο Δήμος Βόλου, θα αποφασιστούν κατά τη διάρκεια σύσκεψης, τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου και ώρα 18.30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ.Ιγνατίου, του Γ.Γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης Γ.Σούρλα και του Δημάρχου Βόλου Π.Σκοτινιώτη. Έχουν προσκληθεί να λάβουν μέρος εκπρόσωποι των τοπικών φορέων που συμμετέχουν στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου, αλλά και επιπλέον φορείς της περιοχής, προκειμένου να ενημερωθούν για την πρωτοβουλία και να καταθέσουν τις απόψεις τους, ώστε να εξασφαλιστεί ο συντονισμός και η ευρύτερη δυνατή κοινωνική στήριξη του Δικτύου.  
Υπενθυμίζεται ότι, στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο οικογενειών που θα αναλάβουν ως αλληλέγγυες τη στήριξη – οικονομική και κοινωνική – παιδιών άλλων οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης. Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα, η υλοποίηση του οποίου θα ξεκινήσει από τη Μαγνησία με σκοπό να επεκταθεί σε όλη τη χώρα.





Δεν υπάρχουν σχόλια: