Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Συγκινητική η ανταπόκριση των Βολιωτών στην πρωτοβουλία για τη στήριξη άπορων μαθητών

Τεράστια επιτυχία σημείωσε η πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου και της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, σε συνεργασία με τις Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, η οποία υπό το σύνθημα «Και μ’ ένα μολύβι γράφουμε στο τετράδιο της κοινωνικής αλληλεγγύης», πέτυχε να ευαισθητοποιήσει επαγγελματίες και πολίτες της περιοχής και να συγκεντρωθούν εκατοντάδες σχολικά είδη που προσφέρθηκαν σε άπορους μαθητές της πόλης για τη νέα σχολική χρονιά.
«Είναι συγκινητική η ανταπόκριση που είχαμε στην προσπάθεια αυτή, τόσο από μεγάλες εταιρείες και καταστήματα, όσο από τους συμπολίτες μας, οι οποίοι για άλλη μια φορά, απέδειξαν ότι η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια, στους δύσκολους καιρούς που περνούμε, δεν αποτελούν λέξεις κενές περιεχομένου», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απόστολος Παντσάς.
Τα σχολικά είδη συγκεντρώθηκαν, με τη βοήθεια εθελοντικών οργανώσεων της πόλης, στο κτίριο Στρεφτάρη, όπου έγιναν όμορφες συσκευασίες και με την υπόδειξη της Πρόνοιας και των Διευθυντών των Σχολείων, μοιράζονται σε συγκεκριμένους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι, παρότι η προθεσμία που είχε τεθεί έληξε πριν από αρκετές μέρες, μεμονωμένοι πολίτες εξακολουθούν να μεταβαίνουν στο κτίριο Στρεφτάρη προκειμένου να προσφέρουν σακούλες με σχολικά είδη για τους άπορους μαθητές.
Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, απευθύνει θερμές ευχαριστίες σε όσους στήριξαν την προσπάθεια και συγκεκριμένα στους: ΜΕΤΚΑ, ΕΨΑ, ΙΜΑΣ, Σωματείο Εργαζομένων ΑΓΕΤ, εργαζόμενους στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, Ισραηλιτική Κοινότητα, καταστήματα Συρίβελης, Μπιντάκας, Κουρουπάκης, ΠΕΝΑ, Βurlington e-shop, Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Προμηθέας», 31ο και 1ο Δημοτικά Σχολεία, την βουλευτή Μαγνησίας Μαρ. Χρυσοβελώνη Μαρίνα και δεκάδες δημότες του Βόλου που θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους.
Επίσης, απευθύνονται θερμές ευχαριστίες για την εθελοντική εργασία που  προσέφεραν στους: Σοροπτιμιστικό Όμιλο Α΄ Βόλου, Σοροπτιμιστικό Όμιλο «Θέτις» Βόλου, εθελοντικές οργανώσεις «Ελληνική Ομάδα Διάσωσης», «Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων», «Εθελοντική Ομάδα Άμεσης Επέμβασης Πολιτικής Προστασίας Αγριάς», καθώς και στους εθελοντές του Δήμου Βόλου: Μαρία Ρίζου-Αγγελάκη, Βασίλη Αποστολάκη, Έρρικα Φλωρούς, Βάσω Σωτηρίου, Κωστοπούλου Αικατερίνη, Αρτεμις Κεχαγιά, Μαρία Κοκκονά –Καλλία, Αλέκα Γκίκα, Ρίζο Τσίλογλου, Βολιώτη Αποστολία, Σέγκλια Ασημίνα, Παπουτσή Πηνελόπη.
«Πιστεύαμε στο ελάχιστο και καταλήξαμε στο μέγιστο και αυτό μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε στο μέλλον με ανάλογες δραστηριότητες», κατέληξε ο κ. Παντσάς.



Δεν υπάρχουν σχόλια: