Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Μαθητευόμενοι του ΟΑΕΔ απασχολούνται στο Δήμο Βόλου

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη είχε σήμερα ο Διευθυντής του ΟΑΕΔ κ. Ναπολέων Κολοβός, με αφορμή την έναρξη συνεργασίας για την πρακτική άσκηση σπουδαστών των Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας  (ΕΠΑΣ.Σ. Μαθητείας) του ΟΑΕΔ. Οι κ.κ. Σκοτινιώτης και Κολοβός εξέφρασαν αμοιβαία ικανοποίηση για τη συνεργασία μεταξύ των δυο φορέων και συμφώνησαν να συνεχιστεί και τον επόμενο χρόνο στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας για τόνωση της απασχόλησης στην περιοχή.
Σύμφωνα με τη σχετική σύμβαση που έχει συναφθεί ανάμεσα στο Δήμο Βόλου και τον ΟΑΕΔ, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος θα απασχολήσει 35 μαθητευόμενους διαφόρων ειδικοτήτων στις Διευθύνσεις Προγραμματισμού, Τεχνικών Υπηρεσιών, Πρασίνου και Διοικητικών Υπηρεσιών, αρχής γενομένης από σήμερα 1η Ιουνίου. Ο χρόνος απασχόλησης μπορεί να διαρκέσει μέχρι τις 30/6/2012 ή τις 30/6/2013, ανάλογα με την τάξη φοίτησης του σπουδαστή. Οι μαθητευόμενοι θα ασκούνται τέσσερις ημέρες την εβδομάδα επί έξι ώρες ημερησίως. Η ημερήσια αμοιβή του κάθε μαθητευομένου υπολογίζεται στο 70% του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη. Το ποσό αυτό επιμερίζεται στα συμβαλλόμενα μέρη. 
Συγκεκριμένα θα απασχοληθούν στο Δήμου Βόλου τεχνίτες υποστήριξης συστημάτων υπολογιστών, τεχνίτες ηλεκτρολογικών εργασιών, τεχνίτες θερμικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων, τεχνίτες καυσίμων – αερίων, τεχνίτες μηχανών και συστημάτων αυτοκινήτων, υπαλλήλους διοικητικών καθηκόντων και κομμωτικής τέχνης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: