Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Π. Σκοτινιώτης: Να προκηρυχθεί άμεσα ο διαγωνισμός για την εργολαβία - σκούπα


Την καθολική αξίωση της τοπικής κοινωνίας να αντιμετωπιστούν χωρίς άλλη καθυστέρηση οι εκκρεμότητες για την ολοκλήρωση του έργου οδικής παράκαμψης του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου, μεταφέρει ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης στον νέο Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Σίμο Σιμοπουλο. Σε επιστολή του προς τον κ. Σιμόπουλο, ο κ. Σκοτινιώτης υπογραμμίζει πρωτίστως την ανάγκη ΑΜΕΣΗΣ προκήρυξης του διαγωνισμού για το έργο αποπεράτωσης του τμήματος Α/Κ Λαρίσης-Γορίτσα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι σοβαρότατες ελλείψεις που υπάρχουν και ο αυτοκινητόδρομος να καταστεί επιτέλους ασφαλής για τους χρήστες του.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, πρόκειται για εξαιρετικά σημαντική εκκρεμότητα για την πόλη του Βόλου, η αντιμετώπιση της οποίας δεν μπορεί να παραταθεί άλλο.
«Μετά από άπειρες περιπέτειες, υπήρξε τελικά δέσμευση της μόλις απελθούσας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου σας για προκήρυξη του διαγωνισμού  εντός του Μαΐου. Στο πλαίσιο αυτό, πρόσφατα ανακοινώθηκε η ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Δεδομένου δε ότι τα τεύχη δημοπράτησης του έργου είναι έτοιμα, δεν μένει παρά η υπογραφή σας για την προκήρυξη του διαγωνισμού», τονίζει συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Βόλου.  
Εξάλλου, όσον αφορά το έργο στο τμήμα της Περιφερειακής Οδού από Γορίτσα έως έξοδο στην παραλιακή οδό Βόλου-Αγριάς, προϋπολογισμού 17,6 εκ. ευρώ, το οποίο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και έχει δημοπρατηθεί από τον περασμένο Ιανουάριο, επισημαίνει την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία, λόγω ελλείψεων που υπήρξαν στο φάκελο που στάλθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προσυμβατικό έλεγχο.  
Ο κ. Σκοτινιώτης ζητεί από τον νέο Υπουργό να μεριμνήσει για την επίλυση των εκκρεμοτήτων, λαμβάνοντας υπόψη ότι το έργο της  Παράκαμψης του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: