Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Γκολ …στον κοινωνικό αποκλεισμό

Ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά διαφορετικό από τα άλλα, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Μαΐου στις 4.30μ.μ. στο γήπεδο των φυλακών Κασσαβέτειας, στο Αϊδίνι. Το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και  Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο κοινών δράσεων με στόχο την πρόληψη της παραβατικότητας και του κοινωνικού αποκλεισμού, διοργανώνουν την εκδήλωση, σε συνεργασία με τον «Α.Σ. Δημητριάς» και την ομάδα «Αστέγων», στην οποία μετέχουν και αθλητές που έχουν βιώσει τον κοινωνικό αποκλεισμό.
«Αποδοχή-Συμμετοχή-Αλληλεγγύη» είναι το τρίπτυχο κοινωνικό μήνυμα με το οποίο οι συμμετέχοντες φορείς, υπό τον γενικότερο συντονισμό του Δήμου Βόλου, πραγματοποιούν μια σειρά από αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις  στις οποίες εκείνα που, ως πρώτιστα ζητούμενα, προβάλλονται είναι η κατάργηση του κοινωνικού αποκλεισμού και η ανάδειξη της  εσωτερικής ελευθερίας του ανθρώπου», δήλωσε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Απόστολος Παντσάς. 
«Στις μέρες μας, που φαίνεται δυστυχώς να τίθενται εν αμφιβόλω βασικές πανανθρώπινες αξίες, το μήνυμα αυτό πρέπει να περάσει σ’ όλους τους πολίτες», κατέληξε ο κ.  Αντιδήμαρχος.   Το συγκεκριμένο τουρνουά, αποτελεί την πρώτη μιας σειράς εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων και τις Φυλακές Βόλου. Προς το παρόν, έχει αποφασισθεί να δοθεί στις αρχές Ιουνίου μια συναυλία στο Σχολείο των φυλακών Βόλου, υπό την ευθύνη της μουσικού κας. Λυδίας Βαρσαμίδου.
Στο τουρνουά η πρωταθλήτρια της Γ’ ΕΠΣΘ ομάδα του «Α.Σ. Δημητριάς» θα παραταχθεί με πλήρη σύνθεση. Στη διάθεση των προπονητών, Δημήτρη Βαταμίδη και Μιχάλη Πούλιου θα  βρίσκονται οι  ποδοσφαιριστές: Πασχάλης Καρακώστας, Κώστας Τσαντόπουλος, Σταύρος Τσαντόπουλος, Βασίλης Ταφίλης, Λάζαρος Πετρόπουλος, Νίκος Τσακίρης, Κώστας Ταφίλης,  Παρασκευάς Κολώνιας, Τάσος, Αποστολίδης, Μπάφας Παύλος, Πετρόπουλος Φάνης, Ζαφειρόπουλος Στέφανος, Μπάφας Παρασκευάς, Λουκάς Κώστας, Νικολάου Γιώργος, Σερέτης Σπύρος, Ράμμος Νικόλαος, Ζαρίφης Ιωάννης, Ταφίλης Αντώνης.
Στην ομάδα των «Αστέγων» την οποία θα κοουτσάρει ο κ. Κώστας Κόκλας θα αγωνιστούν οι: Burhan Hasan Ali, Mahdi,Aka Nemecka, Νικόλαος Κατσιάκης, Αντώνιος Ταφίλης, Θεόδωρος Μάρκο, Γιάννης Ζαρίφης, Κωνσταντίνος Τσακίρης, Chris Uche, Δημήτρης Λαρίσης, Μάριος Κονταρατος, Γιώργος Αθανασίου.
Διαιτητές της εκδήλωσης θα είναι οι: Αντώνης Δαλούκας, Ρούσης Δημήτρης και Αναστασίου Παναγιώτης.
Στο τουρνουά θα προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του ο ιατρός κ. Πάρις Παντσάς.
Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:
5μ.μ: Ομάδα Φυλακών-Α.Σ. Δημητριάς
5.45: Α.Σ. Δημητριάς-Ομάδα Αστέγων
6.30: Ομάδα Φυλακών-Ομάδα Αστέγων
Μετά το τέλος των αγώνων σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά μπλουζάκια, προσφορά του Haagen Dazs. Επίσης ο ΟΤΕ, μετά από αίτημα του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας, θα διαθέσει δωρεάν ένα σεβαστό αριθμό τηλεκαρτών στους άπορους φυλακισμένους.
Παράλληλα με τις εκδηλώσεις το ΤΟΣΠΠΑ θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει,   διάφορα είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα διατεθούν επίσης στους κρατουμένους των τριών φυλακών (Βόλου, Κασσαβετείας, Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων)

Δεν υπάρχουν σχόλια: