Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Μηνυτήρια αναφορά για τις κλοπές καλωδίων

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνουν τα περιστατικά κλοπής καλωδίων του δημοτικού φωτισμού από άγνωστους δράστες, όπως και τα περιστατικά αφαίρεσης των  μεταλλικών σχαρών από τα φρεάτια της ΔΕΥΑΜΒ, σε διάφορες περιοχές του Δήμου Βόλου. Η Δημοτική Αρχή προτίθεται τις επόμενες ημέρες να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, καθώς σύμφωνα με τον  Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φ. Λαμπρινίδη πρόκειται για φαινόμενα που επαναλαμβάνονται κατά συρροή και, όπως όλα δείχνουν, είναι αποτέλεσμα οργανωμένης δράσης συμμοριών που λυμαίνονται τα υλικά.
Συνεργεία του Τμήματος Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου κατέγραψαν την τελευταία εβδομάδα απανωτές περιπτώσεις κλοπής καλωδίων σε συνοικίες της πόλης, ενώ δεν έλειψαν και οι δολιοφθορές σε σχολεία. Συγκεκριμένα, στο 6 Γυμνάσιο Βόλου άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν τον μεταλλικό ιστό του αλεξικέραυνου όπως και το καλώδιο για τη σύνδεση του σχολείου με το internet. Στη συνοικία της Νεάπολης, σημειώθηκε κλοπή καλωδίων του δημοτικού φωτισμού (400 μέτρα περίπου) περιμετρικά του γηπέδου και των εγκαταστάσεων της Περιφερειακής Αγοράς, όπως και στο πάρκο του Πεδίου Άρεως (περίπου 500 μέτρα). Εξάλλου, πριν μία εβδομάδα διαπιστώθηκε κλοπή καλωδίων – για τρίτη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα – στο γήπεδο της Αργούς στις Αλυκές (περίπου 300 μέτρα).
Σημειώνεται ότι πέρα από την οικονομική ζημία στο Δήμο Βόλου, τα περιστατικά αυτά προκαλούν τεράστια προβλήματα στους κατοίκους των περιοχών όπου σημειώνονται, δεδομένου ότι η διαδικασία προμήθειας υλικού είναι χρονοβόρα και αυτό καθυστερεί σημαντικά την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: