Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Αξιοποιείται δημοτικό κτίριο για τη στέγαση Νηπιαγωγείου

Σε δημοτικό κτίριο επί της οδού Μαγνησίας, δίπλα από τα γραφεία της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, θα μεταφερθεί το 16ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας, το οποίο στεγάζεται σήμερα σε ακατάλληλο μισθωμένο κτίριο. Αυτό ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινώτης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Σύλλογο Γονέων – Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου, τονίζοντας ότι η λύση αυτή αποφασίστηκε ως η προσφορότερη, παρά τις πιεστικές ανάγκες που υπάρχουν για τη στέγαση δημοτικών υπηρεσιών.

Στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή για την αξιοποίηση δημοτικών ακινήτων που πληρούν τις προδιαγραφές για τη φιλοξενία διδακτηρίων, προωθήθηκε κατά προτεραιότητα η αναζήτηση λύσεων για τα 16ο και 14ο Νηπιαγωγεία Νέας Ιωνίας, όπου οι συνθήκες φιλοξενίας και διδασκαλίας των νηπίων είναι ακατάλληλες, όπως εξάλλου και σε αρκετά ακόμη νηπιαγωγεία του Πολεοδομικού Συγκροτήματος.
Το 16ο Νηπιαγωγείο στεγάζεται σε μισθωμένο οίκημα (πρώην κατάστημα) στη συμβολή των οδών Ικονίου-Δορυλαίου, χωρίς να καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής, αφού λόγω στενότητας χώρου φιλοξενεί μόνο 30 παιδιά. Με τη μεταστέγασή του στο δημοτικό κτίριο εκτιμάται ότι θα μπορεί να απορροφήσει ακόμη 20 παιδιά τουλάχιστον. Η μεταφορά του Νηπιαγωγείου αποτελούσε πάγιο αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και των εκπαιδευτικών του σχολείου.
Ο Δήμος Βόλου αναζήτησε λύσεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και τελικώς κατέληξε στην απόφαση για μεταστέγαση του Νηπιαγωγείου στο κτίριο της οδού Μαγνησίας, καθώς πληροί τις προδιαγραφές από κάθε άποψη, παρότι το προόριζε για τη στέγαση δημοτικών υπηρεσιών. Η λύση αυτή ικανοποίησε απόλυτα τους εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων, οι οποίοι ευχαρίστησαν τη Δημοτική Αρχή για το πραγματικό ενδιαφέρον που επέδειξε, προκειμένου να λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα με τον πλέον κατάλληλο τρόπο.
Στη συνάντηση μαζί τους ο κ.Σκοτινιώτης τόνισε ότι «προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής αποτελεί η αξιοποίηση δημοτικών κτιρίων για την επίλυση προβλημάτων που προκύπτουν από την έλλειψη κατάλληλων διδακτηρίων. Σε μια δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία στόχος του Δήμου είναι να υπάρχει στενή συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα – γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς - για τον καλύτερο συντονισμό και την αντιμετώπιση των προβλημάτων».
Στο πλαίσιο αυτό, έχει δρομολογηθεί επίσης η μεταστέγαση του 14ου Νηπιαγωγείου που λειτουργεί σήμερα σε ακατάλληλο κτίριο επί της οδού Θράκης στη Νέα Ιωνία. Ήδη έχουν συνταχθεί οι όροι διακήρυξης διαγωνισμού για την εκμίσθωση άλλου ακινήτου στην περιοχή και το θέμα αναμένεται να εισαχθεί προς έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.




Δεν υπάρχουν σχόλια: