Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Μαθητές του 3ου Λυκείου ετοιμάζουν τουριστικό οδηγό του Βόλου

Πρωτοποριακή πρωτοβουλία ανέλαβαν οι μαθητές του 3ου Λυκείου Βόλου οι οποίοι, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εργασίας, επεξεργάζονται τη δημιουργία τουριστικού οδηγού, που θα ενταχθεί στο υλικό προβολής του Δήμου Βόλου. Συγκεκριμένα, μαθητές της Β’ τάξης του 3ου Λυκείου Βόλου, συνοδευόμενοι από την καθηγήτριά τους – υπεύθυνη για το συγκεκριμένο πρόγραμμα Μαρία Παπαζήση, επισκέφθηκαν το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης όπου ενημερώθηκαν για την τουριστική φυσιογνωμία της περιοχής του Δήμου Βόλου με σκοπό την οργάνωση και δημιουργία τουριστικού οδηγού.
Η επίσκεψη είχε ενημερωτικό χαρακτήρα καθώς στελέχη του Δήμου Βόλου και ειδικότερα του Τμήματος Τουρισμού που έχουν την ευθύνη οργάνωσης του τουριστικού προϊόντος, παρουσίασαν οπτικό πληροφοριακό υλικό και ενημέρωσαν τους μαθητές για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής στην πορεία του χρόνου. Δόθηκαν αναλυτικά  στοιχεία για  τα χαρακτηριστικά που διαμόρφωσαν την σημερινή ταυτότητα της πόλης,  τουριστικές πληροφορίες που πρέπει να δίνονται στους επισκέπτες, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν ιδέες για την διαμόρφωση της εργασίας, ώστε αυτή να είναι χρήσιμη και να αξιοποιηθεί στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Βόλου.
Κατά την επίσκεψη η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Σ.Μπαρτζιώκα και τα στελέχη του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης διαβεβαίωσαν τους μαθητές ότι θα έχουν την αμέριστη υποστήριξη τους στην προσπάθεια που κάνουν, καθώς η πρωτοβουλία αυτή ταυτίζεται απόλυτα με τους στόχους του Τμήματος Τουρισμού και συμβάλλει  στην απόκτηση τουριστικής συνείδησης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: