Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού του Βελγίου

Ως απόλυτα θετικά, για την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού, αξιολογεί ο Δήμος Βόλου τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Υπουργού Τουρισμού της Γαλλόφωνης Ομοσπονδίας (Βρυξέλλες-Βαλλονία) του Βελγίου κ. Χρήστου Δουλκερίδη, ο οποίος αναχώρησε σήμερα από το Βόλο εκφράζοντας για μία ακόμη φορά τον ενθουσιασμό του για τις φυσικές ομορφιές της περιοχής.
Σε συνέχεια της συνάντησης με τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα την Τρίτη το βράδυ, ο κ. Δουλκερίδης είχε χθες επαφές με φορείς του τουρισμού, στο Κέντρο Τουριστικής Προβολής του Δήμου. Τη συνάντηση εργασίας διοργάνωσε η Πρόεδρος της δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης κ. Σ.Μπαρτζιώκα και συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ Κ.Χαλέβας, ο Διευθυντής του ΕΟΤ, η Θ.Καμμένου ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ο κ. Ανδρέας Διακοδημήτρης εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, διευθυντές ξενοδοχείων και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη αναφέρθηκαν στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και τους τρόπους αξιοποίησής τους, με σκοπό τη δυναμικότερη προώθηση του τουρισμού και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Συγκεκριμένα, η κ.Μπαρτζιώκα παρουσίασε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, καθώς επίσης το προωθητικό υλικό προβολής του Δήμου Βόλου και την βαρύτητα που δίνεται για την παρουσίασή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τόνισε ότι η συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ στις Βρυξέλλες πρέπει να αναπτυχθεί δυναμικότερα, ώστε τις δυνατότητες αυτής της συνεργασίας να αξιοποιήσει και το Υπουργείο Τουρισμού του Βελγίου. Στο πλαίσιο αυτό ζητήθηκε από τον Υπουργό Τουρισμού του Βελγίου να αναλάβει προωθητικές δράσεις στην έκθεση Τουρισμού που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, με στόχο την ανάδειξη του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου, η ανάπτυξη του οποίου αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για τη Μαγνησία.
Ο κ. Χαλέβας ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Δουλκερίδη για θέματα προβολής της Περιφέρειας Θεσσαλίας και με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας του ECTN (European Cultural Tourism Network) για τον Πολιτιστικό Τουρισμό, από την ΕΚΠΟΛ, συζήτησε θέματα συνεργασίας και δυνατότητες προβολής της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Επίσης, ενημέρωσε για την τεράστια επιτυχία και την παγκόσμια προβολή που είχε η διοργάνωση στο Βόλο του μεγαλύτερου συρτάκι στον κόσμο την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012, όπου 5.614 άτομα χόρεψαν υπό τους ήχους του Ζορμπά. Ο κ. Χαλέβας παρέδωσε στον κ. Δουλκερίδη υλικό προβολής και αναμνηστικά από την περιοχή της Θεσσαλίας μεταξύ των οποίων και τη βεβαίωση του ρεκόρ Γκίνες που πήρε ο Βόλος για το μεγαλύτερο συρτάκι στον κόσμο.
Κατά τη συνάντηση ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού κυρίως στον πολιτισμικό τουρισμό και τη γαστρονομία. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Δουλκερίδης επανέλαβε την πρότασή του να δοθεί  ιδιαίτερη βαρύτητα στον γαστρονομικό τουρισμό και τόνισε την ανάγκη προβολής της περιοχής ως τόπου παραγωγής ποιοτικών προϊόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: