Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Δήμος Βόλου: Οργανωμένο δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης για ηλικιωμένους

Με αφορμή την Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Απόστολος Παντσάς, σημειώνει σε δήλωσή του: «Η Τρίτη Ηλικία, την οποία γιορτάζουμε την 1η Οκτωβρίου, αποτελεί μια ιδιαίτερη περίοδο της ζωής του ανθρώπου κατά την οποία πολλά πράγματα αλλάζουν και προσδιορίζουν, με διαφορετικό τρόπο, τις σχέσεις με την οικογένειά του, τους συνανθρώπους του και την κοινωνία. Ο εορτασμός αυτός σηματοδοτεί και επιβεβαιώνει την τιμή που θα πρέπει να αποδώσει η οργανωμένη κοινωνία, στη φρόνηση και τη σοφία, αλλά ταυτόχρονα επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της να σταθεί με σεβασμό απέναντι στον ιδιαίτερο ψυχισμό που φέρνει η ηλικία. 
Στο Δήμο Βόλου, διατηρούμε 9 μονάδες ΚΑΠΗ (4 στο Βόλο, 3 στη Νέα Ιωνία, 1 στις Γλαφυρές και 1 στην Αγριά), στις οποίες οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας αξιοποιούν το χρόνο τους, απολαμβάνουν την κοινωνική συναναστροφή, συμμετέχουν σε εκδηλώσεις, εκδρομές, μαθαίνουν χορό, ανεβάζουν θεατρικά έργα. Λειτουργούμε επίσης, στο πλαίσιο της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου, τρία Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) στο Βόλο, στη Νέα Αγχίαλο και στην Αγριά, ενώ μέσα από το Δημοτικό Παντοπωλείο καλύπτονται οι ανάγκες άπορων οικογενειών και σύντομα ολοκληρώνεται ο Ξενώνας Φιλοξενίας Αστέγων. Προς την ίδια κατεύθυνση λειτουργούν οι, κατά Δημοτικές Ενότητες, μονάδες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».
Η σημερινή κρίση απαιτεί ένα οργανωμένο δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης. Στόχος δικός μας είναι να διαμορφώσουμε ένα ολοκληρωμένο τοπικό δίκτυο κοινωνικής προστασίας. Αυτό σημαίνει: κοινωνική αλληλεγγύη και φροντίδα, προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, συμπαράσταση και υποστήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων και στρωμάτων».


Δεν υπάρχουν σχόλια: