Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Στοχευμένες παρεμβάσεις σε 3 σχολεία του Δήμου Βόλου

Ξεκινούν άμεσα οι «εργασίες συντήρησης οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων σχολικών κτιρίων έτους 2012», καθώς υπογράφηκε σήμερα η σχετική σύμβαση ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Κ/ξία Καλφόπουλος Ιωάννης-Γαλανός Ευστάθιος». Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 61.168,37€ (προϋπολογισμός μελέτης 100.000€) και θα κατασκευαστεί με χρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους. Προβλέπεται, δε, να ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα 6 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.
Σύμφωνα με μελέτη που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου προβλέπονται στοχευμένες παρεμβάσεις σε τρία σχολεία και συγκεκριμένα: Στο 5ο Λύκειο Βόλου θα γίνει συνολική επισκευή της στέγης του κτιρίου με καθαίρεση φθαρμένων υλικών, σχετικές ξυλουργικές εργασίες σε ένα τμήμα, επίστρωση με κατάλληλη μεμβράνη, τοποθέτηση νέων κεραμιδιών και μερική αποκατάσταση της βεράντας. Στο 27ο Δημοτικό Σχολείο προβλέπεται μόνωση με ενίσχυση από συνθετικές ίνες και στεγανωτική μεμβράνη, τοποθετήσεις λαμαρινών και μαρμάρων στα στηθαία του κτιρίου καθώς και σχετικές εργασίες επιχρισμάτων. Στο σχολικό συγκρότημα Φυτόκου – Καλλιθέας, επισκευή της μόνωσης στη βόρεια πτέρυγα, ενίσχυση με στεγανωτική μεμβράνη και τοποθέτηση λαμαρινών.
Εξάλλου, η συγκεκριμένη μελέτη προβλέπει την εκτέλεση εργασιών για τη συντήρηση και ομαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων θέρμανσης στο σύνολο των σχολικών κτιρίων του Δήμου Βόλου, με έμφαση σε κατεπείγοντα προβλήματα που αφορούν τη θέρμανση των συγκροτημάτων του 6ου και 8ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου, του 6ου Γυμνασίου Βόλου, του 4ου Γυμνασίου και 4ου Λυκείου, ενώ άμεση παρέμβαση θα γίνει για την αντικατάσταση παροχής νερού στο συγκρότημα του 8ου Λυκείου Βόλου, λόγω εκτεταμένης διαρροής.





Δεν υπάρχουν σχόλια: