Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Τοποθετούνται κιγκλιδώματα στις όχθες του Αναύρου

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου το πρακτικό του Δημόσιου Διαγωνισμού για την τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων στις όχθες του Αναύρου. Τα κιγκλιδώματα είχαν αποξηλωθεί από τις όχθες του Κραυσίδωνα κατά την εκτέλεση του έργου αντιπλημμυρικής θωράκισης του χειμάρρου το οποίο εκτέλεσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Τα κιγκλιδώματα είχε ζητηθεί από το Δήμο Βόλου να διαφυλαχθούν  έως ότου αξιοποιηθούν με τον καταλληλότερο τρόπο, με την ταυτόχρονη εξοικονόμηση μιας επιπλέον δαπάνης.
Η μελέτη του έργου είναι προϋπολογισμού 50.000 ευρώ, το δε ποσοστό έκπτωσης που προέκυψε από το διαγωνισμό 42%, δηλαδή η τελική  δαπάνη που επιβαρύνει το Δήμο Βόλου είναι  29.000€
Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπονται εργασίες μεταφοράς των κιγκλιδωμάτων από το χώρο προσωρινής αποθήκευσης στο χώρο τοποθέτησης, καθώς επίσης και η προσθήκη νέων τεμαχίων που θα συμπληρώνουν το έργο. Ακολούθως θα γίνουν εργασίες επισκευών, συγκόλλησης και κατάλληλης βαφής των σιδηρών κιγκλιδωμάτων.
Οι εργασίες τοποθέτησης θα γίνουν κατά μήκος του χειμάρρου του Αναύρου και συγκεκριμένα στην οδό Φιλιππίδη σε διάφορα τμήματα της, όπου υπάρχουν υψομετρικές διαφορές και επικίνδυνα σημεία γι’ αυτό και έχουν επιλεγεί. Με τη συγκεκριμένη τοποθέτηση λαμβάνονται επιπλέον μέτρα προφύλαξης και γίνεται προσπάθεια ελαχιστοποίησης του κινδύνου διέλευσης.
Οι εργασίες προβλέπεται να διαρκέσουν τέσσερις μήνες και θα αρχίσουν αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο


Δεν υπάρχουν σχόλια: