Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Ξεκινάει από Δευτέρα το παζάρι του Βόλου

Ξεκινάει την ερχόμενη Δευτέρα 6 Αυγούστου το καθιερωμένο παζάρι του Βόλου, στην περιοχή Κάκαβος», το οποίο θα λειτουργήσει βάσει συγκεκριμένων κανόνων που διασφαλίζουν τη νομιμότητα και τη διαφάνεια. Η έναρξη του παζαριού θα γίνει στις 12 τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, ενώ η αυλαία θα πέσει την επόμενη Δευτέρα 13 Αυγούστου. Η Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Οικονομικών, Προγραμματισμού και Νέων Τεχνολογιών κ. Ν.Οικονόμου, κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της παρούσας Δημοτικής Αρχής να επεξεργαστεί και να φέρει προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κανονιστική Απόφαση για τη λειτουργία του παζαριού, τονίζοντας ότι προηγήθηκε πολύμηνη και σοβαρή προσπάθεια η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
«Τέθηκαν οι βάσεις για ένα παζάρι σύγχρονο, που θα λειτουργεί με συγκεκριμένους κανόνες και όρους, ένα παζάρι το οποίο κάθε χρόνο θα βελτιώνεται και θα εξελίσσεται», υπογράμμισε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι, παρά τις αντιδράσεις, οι ενδιαφερόμενοι συμμορφώθηκαν τελικά με τους όρους που προβλέπονται από την Κανονιστική.
Σύμφωνα με την κ. Οικονόμου, κατά τη διαδικασία υλοποίησης της Κανονιστικής Απόφασης προέκυψαν σοβαρές δυσκολίες κι έγινε τεράστια προσπάθεια προκειμένου να σπάσουν συνήθειες και νοοτροπίες του  παρελθόντος. Δεχθήκαμε πάρα πολλές αντιδράσεις, παράπονα και ενοχλήσεις, αλλά διαμηνύσαμε ότι από φέτος το παζάρι του Δήμου Βόλου θα γίνεται βάσει συγκεκριμένων κανόνων, με απαράβατο όρο για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων, να καταθέτουν νόμιμα και πλήρη δικαιολογητικά και ιδιαίτερα φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα».
Η κ. Οικονόμου αναφέρθηκε επίσης στην απόφαση της Δημοτικής Αρχής να ανοίξει το παζάρι στον εμπορικό κόσμο της πόλης, επισημαίνοντας συγκεκριμένα ότι «όταν οι έμποροι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν τα μαγαζιά τους ανοιχτά, πληρώνοντας τις υποχρεώσεις τους κανονικά, δεν θα μπορούσαμε να επιτρέψουμε να διαιωνίζονται νοσηρές καταστάσεις  του παρελθόντος».
Σημειώνεται ότι η κάλυψη του χώρου ξεπερνάει μέχρι στιγμής το 60%, ενώ δόθηκε παράταση μίας ημέρας για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, έτσι ώστε αύριο το μεσημέρι σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο να εγκριθεί η τελική κατάσταση των συμμετεχόντων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: