Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Απάντηση Ν.Στόϊκου για το έργο αποχέτευσης της Αγριάς

Σχετικά με επιστολή του τέως Δημάρχου Αγριάς κ. Θ.Παπαευθυμίου στον τοπικό Τύπο, για το έργο αποχέτευσης της Αγριάς, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Αγριάς και Αρτέμιδας κ. Νίκος Στόϊκος, επισημαίνει τα ακόλουθα: Με έκπληξη διάβασα την επιστολή του κ. Θωμά Παπαευθυμίου στο σημερινό τοπικό τύπο.Επιτέλους, μετά από 20 μήνες βγήκε από την κρυψώνα του, αφού όλο αυτό το διάστημα επέλεξε την ένοχη σιωπή, μη αισθανόμενος την ανάγκη να πει κάτι για όλα αυτά που άφησε πίσω του.
Ακόμη περιμένουν οι συμπολίτες μας να ακούσουν κάτι για την οικονομική διαχείριση του επί 8 χρόνια  στενού του συνεργάτη και το έλλειμμα που ο πρώην Δήμος Αγριάς «κληρονόμησε»  την Πρωτοχρονιά του 2011 στον καλλικρατικό Δήμο Βόλου. Υποθέσεις που απασχολούν τα πειθαρχικά όργανα και την ποινική δικαιοσύνη.
Αναφέρεται ο κ.Παπαευθυμίου στην κατάσταση του δικτύου ύδρευσης της Αγριάς, χωρίς ωστόσο να πει κουβέντα για τις τεράστιες ευθύνες που είχε κρατώντας, ολόκληρη την 8ετία της δημαρχίας του, τη μεγάλη δεξαμενή ασύνδετη λειτουργικά, διότι επρόκειτο για έργο της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής…Ή για τις  κινήσεις του να παραδώσει σε ιδιώτες τα νερά της Δράκειας.
Αναφέρεται και στο έργο της αποχέτευσης, που η ΔΕΥΑΜΒ κατάφερε να εντάξει στο πρόγραμμα του ΕΠΠΕΡΑΑ και να εξασφαλίσει την υλοποίησή του, χωρίς να αισθανθεί την ανάγκη να πει λέξη για τα  8 χαμένα χρόνια της δημαρχίας του. Αφού με δική του ευθύνη χάθηκε η ευκαιρία να χρηματοδοτηθεί το έργο από το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο, δεδομένου ότι ήδη από το 2002 ήταν ώριμες οι συνθήκες να ενταχτεί η Αγριά στη  ΔΕΥΑΜΒ.
Προφανώς δεν θα έχει ξεχάσει την εποχή που ήταν ο κ.Γ.Πρίντζος Νομάρχης Μαγνησίας και κ. Κ. Μήτρου, Δήμαρχος Βόλου και ζητούσαν επίμονα από τον κ.Παπαευθυμίου να ενταχθεί η Αγριά στη ΔΕΥΑΜΒ. Ούτε θα έχει ξεχάσει τη συνάντηση στο Πορφυρογέννειο το 2004, όταν ο Γ.Πρίντζος  δημόσια κάλεσε τον κ. Παπαευθυμίου να ενταχθεί η Αγριά στη ΔΕΥΑΜΒ, αλλά εκείνος, παρά την κριτική που δεχόταν, επέμενε πεισματικά στις απόψεις του. Η ανατροπή στην αδιέξοδη και βλαπτική για τα συμφέροντα της Αγριάς τακτική του κ.Παπαευθυμίου ήρθε το 2008, μέσα από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Κεντρικού Πηλίου, όταν η αντιπολίτευση του Δήμου μαζί με τους συμβούλους του Δήμου Αρτέμιδας και με πλειοψηφία 5-4, αποφάσισαν η μελέτη του αποχετευτικού της ευρύτερης περιοχής των 3 Δήμων να ανατεθεί στη  ΔΕΥΑΜΒ και το έργο να προσανατολιστεί προς την τελική μορφή που πήρε σήμερα. Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη ο κ. Παπαευθυμίου αναγκάστηκε να κάνει στροφή 180ο μοιρών και ξέχασε όσα διαρκώς και επί χρόνια επαναλάμβανε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγριάς. Χάρις σε αυτή την απόφαση ανατέθηκε τελικά η μελέτη   στη  ΔΕΥΑΜΒ και σε σύντομο χρονικό διάστημα, για τα δεδομένα των μελετών αυτού του είδους, η μελέτη ετοιμάστηκε και στη συνέχεια  η σημερινή Δημοτική Αρχή, μόλις ανέλαβε, ήδη από το Μάρτιο του 2011, κινήθηκε δραστήρια και αποτελεσματικά προς το ΕΠΠΕΡΑΑ και εξασφάλισε την ένταξη και χρηματοδότηση ενός έργου ιστορικού για την Αγριά και μάλιστα σ΄αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία.  
Και επειδή τον έπιασε ο πόνος για τις άλλες περιοχές, θέλω να τον «καθησυχάσω» ότι η ΔΕΥΑΜΒ θα τηρήσει στο ακέραιο τις συμβατικές της υποχρεώσεις, διότι είναι ο μοναδικός αξιόπιστος φορέας που μπορεί  να σηκώσει στις πλάτες του τέτοια έργα. Απόδειξη αυτού, είναι ότι έχει αναπτύξει παρόμοιες συνεργασίες με τον  Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου και τον Δήμο Νοτίου Πηλίου.
Αντί να ανησυχεί λοιπόν ο κ. Παπαευθυμίου, ας  δώσει τις απαντήσεις που   χρωστάει στους συμπολίτες μας. Κατά τα λοιπά, αφήνουμε στον κ.Παπαευθυμίου να περιπλανάται στο παρελθόν κι εμείς προτιμούμε να ασχοληθούμε με τις πιεστικές ανάγκες του παρόντος και τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: