Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Συνάντηση Μ. Χρυσοβελώνη-Π. Σκοτινιώτη για τα ζητήματα του Δήμου Βόλου

Τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη επισκέφθηκε σήμερα στο γραφείο του η βουλευτής Μαγνησίας των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Μαρίνα Χρυσοβελώνη, για πρώτη φορά μετά την εκλογή της στη Βουλή. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν έντονα το τελευταίο διάστημα την πόλη, όπως η ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου – Λάρισας, το master plan λιμένος Βόλου, ο Περιφερειακός, αλλά και γενικότερα ζητήματα που αφορούν το αναπτυξιακό μέλλον της περιοχής, όπως το Ρυθμιστικό Σχέδιο, η τροποποίηση του ΓΠΣ και η αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ.
Ο κ. Σκοτινιώτης, αφού συνεχάρη την κ.Χρυσοβελώνη και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στα βουλευτικά της καθήκοντα, προχώρησε σε διεξοδική ενημέρωση για όλα τα εκκρεμή θέματα του Δήμου Βόλου. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο έργο της ηλεκτροκίνησης και στην ανάγκη να παρακολουθηθεί απ’ όλες τις πλευρές η υλοποίηση των δεσμεύσεων, μετά από την εγγραφή της σχετικής πίστωσης των 22,5 εκατομμυρίων ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Όπως είπε ο κ. Σκοτινιώτης, χρειάζεται στενή παρακολούθηση των διαδικασιών για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος που έχει ανακοινώσει ο ΟΣΕ, σχετικά με την ολοκλήρωση των μελετών και τη δημοπράτηση του έργου.
Επίσης, ενημέρωσε την κ. Χρυσοβελώνη για τις θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως ομόφωνα ψηφίστηκαν σε πρόσφατη συνεδρίαση, σχετικά με τη μελέτη του Προγραμματικού Σχεδιασμού Ανάπτυξης (master plan) Λιμένα Βόλου, καθώς και για την πορεία του Ρυθμιστικού Σχεδίου. Ο κ. Σκοτινιώτης επισήμανε, συγκεκριμένα, ότι πρέπει πλέον να προχωρήσει από το ΥΠΕΚΑ η έγκριση του Ρυθμιστικού Σχεδίου που θα περιλαμβάνει και τροποποίηση των ΖΟΕ, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου, ώστε μετά και από την υπογραφή Προεδρικού Διατάγματος, να αποδεσμευτεί η διαδικασία για την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου.
Ενημέρωσε, επίσης, την βουλευτή των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» για την προσπάθεια του Δήμου Βόλου σε σχέση με την απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ, τόσο από τα τομεακά προγράμματα των Υπουργείων όσο και από το πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής, όπως είπε, είναι η πλήρης αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και κάθε άλλου χρηματοδοτικού προγράμματος, με προτεραιότητα σε επενδύσεις φιλικές προς το περιβάλλον, που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας αφού η ανεργία καλπάζει στην πόλη μας, αλλά και σε επενδύσεις που αναβαθμίζουν τις κοινωνικές υποδομές.
Ο κ. Σκοτινιώτης διαβεβαίωσε την κ. Χρυσοβελώνη ότι θα έχει συνεχή ενημέρωση για τα ζητήματα του Δήμου Βόλου, ενώ εκείνη με τη σειρά της δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει παρεμβάσεις για την ικανοποίηση των αιτημάτων του Δήμου στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού της έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: