Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα σχολικής στέγης από το Δήμο Βόλου με ορίζοντα δεκαετίας

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα κάλυψης των διδακτηριακών αναγκών στην  Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση εκπονεί ο Δήμος Βόλου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν όχι μόνο οι άμεσες αλλά και οι μεσοπρόθεσμες ανάγκες της πόλης. Το θέμα συζητήθηκε σε σημερινή συνάντηση του Δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη με τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας Σ. Σαβελίδη, στην οποία συμμετείχαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού Απ.Παντσάς και Τεχνικών Υπηρεσιών Φ.Λαμπρινίδης, καθώς και η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Σ.Μπαρτζιώκα.
Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, ως αρμόδιο θεσμικό όργανο θα αναλάβει την εκπόνηση τεκμηριωμένης πρότασης η οποία θα περιλαμβάνει καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης σε κτιριακό απόθεμα και σχολικές μονάδες, τη σύνθεση και τις δημογραφικές τάσεις του μαθητικού δυναμικού σε ορίζοντα δεκαετίας, καθώς και τους νέους εκπαιδευτικούς προσανατολισμούς. Για το σκοπό αυτό θα υποστηριχθεί από ομάδα έργου, αποτελούμενη αυτό στελέχη των Διευθύνσεων Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας και Παιδείας, που θα αναλάβει να συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία εντός του επόμενου τριμήνου, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Μαγνησίας.
Στο πλαίσιο αυτό θα αξιοποιηθεί το πενταετές πρόγραμμα ανάπτυξης σχολικής στέγης που είχε εκπονήσει η τέως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, καθώς και οι προτάσεις που έχουν διαμορφωθεί μέχρι σήμερα από τη Δημοτική Αρχή Βόλου. Στη συνέχεια, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, πριν καταλήξει σε απόφαση,  θα θέσει σε διαβούλευση την πρόταση,  ώστε να διατυπωθούν οι προτάσεις, απόψεις και παρατηρήσεις του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας. Εντέλει το θέμα να εισαχθεί  στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση και τελική έγκριση.
Στόχος της Δημοτικής Αρχής, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Βόλου Π.Σκοτινιώτης, είναι να διαμορφωθεί ένα ρεαλιστικό σχέδιο κάλυψης των διδακτηριακών αναγκών, ξεκινώντας από την ορθολογική κατανομή του μαθητικού δυναμικού και την ολοκληρωμένη αξιοποίηση της υπάρχουσας υποδομής, ώστε ο Δήμος να διαμορφώσει τεκμηριωμένες προτάσεις και πειστικές διεκδικήσεις, ενόψει και της νέας προγραμματικής περιόδου 2014- 2021 και της τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Σαβελίδης ενημέρωσε επίσης τον Δήμαρχο Βόλου για το θέμα κατανομής των μαθητών στα σχολεία,  εκτιμώντας ότι, με το νέο τρόπο που θα ισχύσει από την ερχόμενη εκπαιδευτική περίοδο, αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα σε πολλά σχολεία του Δήμου Βόλου. Ο ίδιος ζήτησε την παρέμβαση του Δημοτικής Αρχής, παρότι το θέμα δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Δήμου Βόλου, προκειμένου να γίνουν διορθωτικές κινήσεις όπου και αν υπάρχουν περιθώρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: