Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Ξεκινούν οι εργασίες για την αποπεράτωση του Θεάτρου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας

Ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση ενός ακόμη σημαντικού έργου του Δήμου Βόλου, το οποίο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και αναμένεται να καλύψει το κενό που υπάρχει σήμερα στην πόλη, όσον αφορά τη λειτουργία ενός σύγχρονου κλειστού χώρου για τη φιλοξενία θεατρικών και γενικότερα πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Πρόκειται για το έργο αποπεράτωσης της αίθουσας Θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας, για την υλοποίηση του οποίου υπογράφηκε σήμερα η σχετική σύμβαση ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Α.Στρουμπούλης & ΣΙΑ Ο.Ε.».
Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 376.794,71€ (προϋπολογισμός μελέτης 396.626,00€) και προβλέπεται να εκτελεσθεί εντός 6 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.
Όπως τονίζει ο κ.Σκοτινιώτης, με την εργολαβία αυτή θα αποδοθεί ολοκληρωμένη στην πόλη και τους κατοίκους της η υποδομή στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, η οποία θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για το σύνολο του ενιαίου Δήμου Βόλου, σε συνδυασμό με τον μοναδικό περιβάλλοντα χώρο του Πολιτιστικού Άλσους «Ανδρέας Βαλαχής», ιδιαίτερα μετά και τις εργασίες εξωραϊσμού που πρόσφατα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο.
Η σύμβαση που υπογράφηκε αφορά το υποέργο 1 της μελέτης, καθώς από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας ζητήθηκε τμήμα των εργασιών που αφορούσε οπτικοακουστικό υλικό και εξοπλισμό σκηνής να διαχωριστεί από το κατασκευαστικό έργο. Μετά από αυτό, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου τροποποίησε τη μελέτη και το έργο χωρίστηκε σε δύο υποέργα ως εξής:
α) Υποέργο 1: «Εργασίες αποπεράτωσης αίθουσας Θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας» προϋπολογισμού 396.626,00 ευρώ.
β) Υποέργο 2: «Προμήθεια εξοπλισμού αίθουσας και σκηνής Θεάτρου» προϋπολογισμού 103.374,00 ευρώ.
Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση του υποέργου 1, οι εργασίες που προβλέπεται να γίνουν στο  κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου και αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, είναι: κατασκευή υπόβασης έδρασης ξύλινου δαπέδου αίθουσας, θύρες εισόδου αίθουσας θεάτρου, ελαιοχρωματισμός εσωτερικών επιφανειών, ηχοαπορροφητικά ξύλινα πάνελ, ηχοαπορροφητικές επιφάνειες τοίχων από γυψοσανίδα, ανακλαστήρες ήχου οροφής και τοίχων. Ακόμη, προβλέπεται η προμήθεια και τοποθέτηση 350 καθισμάτων θεάτρου, καθώς επίσης η προμήθεια και τοποθέτηση τοπικών κλιματιστικών μονάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: