Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Συνάντηση Π.Σκοτινιώτη με σωματείο καθαριστριών σχολείων

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη είχε σήμερα το Σωματείο Καθαριστριών σχολικών κτιρίων Νομού Μαγνησίας, για το θέμα των συμβάσεων προσωπικού και τις επικείμενες αλλαγές στο καθεστώς προσλήψεων. Οι εκπρόσωποι του κλάδου, συνοδευόμενες από μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ, ενημέρωσαν τον κ. Σκοτινιώτη για το πρόβλημα που δημιουργείται πανελλαδικά μετά από τη λήξη των συμβάσεων, στις 30 Ιουνίου, και μετέφεραν την αγωνία των συμβασιούχων συναδέλφων τους για το μέλλον, καθώς σύμφωνα με νέο νόμο οι προσλήψεις στο εξής θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ.
Ο κ. Σκοτινιώτης απάντησε ότι ήδη η Δημοτική Αρχή έχει παρέμβει στο Υπουργείο Εσωτερικών ζητώντας να παραταθούν οι συμβάσεις και να ισχύσει το ίδιο καθεστώς προσλήψεων και την εκπαιδευτική περίοδο 2012-2013, επικαλούμενος μάλιστα τη σημαντική καθυστέρηση που έχει σημειωθεί έως τώρα και εγκυμονεί τον κίνδυνο να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων με την έναρξη της νέας χρονιάς.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης άλλα θέματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως ο προγραμματισμός των καλοκαιρινών αδειών για το προσωπικό αορίστου χρόνου και η απασχόληση του για τον καθαρισμό υπηρεσιών του Δήμου κατά το χρονικό διάστημα που δεν λειτουργούν τα σχολεία, όπως προβλέπεται από τη διάταξη της παρ.11 του άρθρου 49 του ν. 3943/2011.
Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Σούλα Μπαρτζιώκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: