Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Συνεχής η προσπάθεια του Δήμου Βόλου για τον περιορισμό του παράνομου εμπορίου

Αποδίδει καρπούς η συνεχής και  συστηματική προσπάθεια του Δήμου Βόλου για την πάταξη του παρεμπορίου, καθώς δέκα μήνες μετά την καθιέρωση των τακτικών ανά μήνα ελέγχων από μικτά κλιμάκια των συναρμόδιων υπηρεσιών, στο παραλιακό μέτωπο της πόλης και στις λαϊκές αγορές, τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά για τον περιορισμό του φαινομένου. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Δημοτικής Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια των ελέγχων που διενεργήθηκαν το μήνα Ιούνιο από κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας, της Λιμενικής Αστυνομίας και της ΕΛ.ΑΣ., χωρίς τη συμμετοχή του Σ.Δ.Ο.Ε., σε δύο περιπτώσεις - στις 7 και στις 24 Ιουνίου - κατασχέθηκαν διάφορα προϊόντα παράνομων μικροπωλητών που εντοπίστηκαν στο παραλιακό μέτωπο της οδού Αργοναυτών, όπως: 3 μαξιλάρια, 33 φακοί, 388 βραχιόλια, 8 ρολόγια, 5 συσκευές μασάζ, 8 ραδιόφωνα, 46 ζευγάρια γυαλιά, 4 ηλεκτρικές ρακέτες, 2 ξυριστικές μηχανές, 50 αναπτήρες, 32 μπαταρίες, 9 φαναράκια, 5 φορτιστές, κινητών, 22 καλώδια κινητών, 70 ζώνες, 28 κομπολόγια, 210 δαχτυλίδια και 23 ζεύγη αθλητικών παπουτσιών. 
Όλα τα κατασχεθέντα προϊόντα καταστράφηκαν, σύμφωνα με τις διατάξεις της ΚΙ-1991 διευκρινιστικής εγκυκλίου του Ν. 3892/11.
Υπενθυμίζεται ότι τα μικτά κλιμάκια συγκροτήθηκαν έπειτα από κοινή απόφαση που ελήφθη σε σύσκεψη υπό την προεδρία του Δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη και με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, στις αρχές Σεπτεμβρίου 2011, για τον περιορισμό του παράνομου εμπορίου. Ένα από τα μέτρα που είχαν αποφασιστεί, ήταν και η διενέργεια τακτικών ελέγχων από μικτά κλιμάκια των αρμοδίων υπηρεσιών, βάσει συγκεκριμένου προγράμματος που εκδίδεται ανά μήνα από τη Δημοτική Αστυνομία Βόλου. 








Δεν υπάρχουν σχόλια: