Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Σύσκεψη προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης

Τεχνικά και οργανωτικά ζητήματα για την καλύτερη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων, που θα πραγματοποιηθεί από 12 έως 16 Σεπτεμβρίου στο Βόλο, εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια σημερινής σύσκεψης στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή του Δημάρχου Βόλου Π.Σκοτινιώτη, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ.Αγοραστού και του Προέδρου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Δ.Διαθεσόπουλου.
Στη σύσκεψη πήραν μέρος επίσης ο Πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου Π. Μαβίδης, τα μέλη του Δ.Σ. Ν. Μαυρόπουλος και Σ.Χαλκιάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γ. Καλτσογιάννης και υπηρεσιακοί παράγοντες. Επί τάπητος τέθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν την προετοιμασία της διοργάνωσης, με ιδιαίτερη βαρύτητα να δίνεται στην άρτια λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, στο πρόγραμμα της τελετής έναρξης, στις μετακινήσεις των ομάδων, στην προβολή του Πρωταθλήματος, καθώς επίσης στην κινητοποίηση εθελοντών, οι οποίοι αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο τόσο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας όσο και κατά τη διεξαγωγή των αγώνων.
Ο κ. Διαθεσόπουλος εξέφρασε για μία ακόμη φορά την απόλυτη ικανοποίησή του για την επιτυχία που σημείωσε η διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πόλο Νέων Ανδρών, τον περασμένο Σεπτέμβριο, και τόνισε ότι ο Βόλος φέρει πλέον «βαριά» κληρονομιά ως διοργανώτρια πόλη μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Τόσο ο Δήμαρχος Βόλου όσο και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, τόνισαν ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να στεφθεί από επιτυχία και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι οργανωτικές προετοιμασίες θα ολοκληρωθούν χωρίς καθυστερήσεις και προβλήματα, προκειμένου η πόλη να είναι έτοιμη να υποδεχθεί τις πρώτες αθλητικές αποστολές από τις τελευταίες κιόλας μέρες του Αυγούστου.
Σημειώνεται ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων θα αποτελέσει για το Βόλο και την ευρύτερη περιοχή κορυφαίο αθλητικό γεγονός, μεγαλύτερης σπουδαιότητας και πολλαπλάσιας βαρύτητας από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Ανδρών που φιλοξενήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2011, αφού αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από 35 χώρες της υφηλίου με 400 περίπου αθλήτριες και συνοδούς. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου στην παραλία του Βόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: