Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Π.Σκοτινιώτης: Εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης για την εργολαβία – σκούπα του Περιφερειακού

Υπογράφηκε από τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Σίμο Σιμοπουλο η απόφαση με την οποία εγκρίνεται η διάθεση  πίστωσης για το έργο αποπεράτωσης του τμήματος Α/Κ Λαρίσης-Γορίτσα του Περιφερειακού δρόμου του Βόλου, προϋπολογισμού 6,8 εκατομμυρίων ευρώ. Για τη σημαντική αυτή εξέλιξη ενημέρωσε τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη ο ίδιος ο κ. Σιμόπουλος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του νωρίς το απόγευμα.
Όπως είναι γνωστό, το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων τον Απρίλιο, έπειτα από εντονότατες πιέσεις που ασκήθηκαν στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών η οποία είχε δεσμευτεί για προκήρυξη του διαγωνισμού  εντός του Μαΐου. Δεδομένου ότι τα τεύχη δημοπράτησης του έργου ήταν έτοιμα, απέμενε μόνο η εγκριτική απόφαση του Υπουργού για τη διάθεση της πίστωσης, ώστε να ακολουθήσει ευθύς αμέσως η προκήρυξη του διαγωνισμού.
Ο Δήμαρχος Βόλου είχε ενημερώσει τον κ. Σιμόπουλο για τη σοβαρή αυτή εκκρεμότητα με επιστολή του από τις 18 Μαΐου, την επομένη της ανάληψης των καθηκόντων του, ζητώντας να υπογράψει την έγκριση διάθεσης της πίστωσης, προκειμένου να προκηρυχθεί άμεσα ο διαγωνισμός για την εργολαβία - σκούπα με την οποία αντιμετωπίζονται οι σοβαρότατες ελλείψεις του τμήματος Α/Κ Λαρίσης-Γορίτσα, ώστε ο αυτοκινητόδρομος να καταστεί επιτέλους ασφαλής για τους χρήστες του.
 Τελικά, με την υπογραφή του Υπουργού γίνεται ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για την ολοκλήρωση του έργου οδικής παράκαμψης του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου. Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι «η εξασφάλιση της χρηματοδότησης της εργολαβίας – σκούπα των 6.800.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και η υπογραφή της υπουργικής απόφασης με την οποία εγκρίνεται η διάθεση της πίστωσης, αποτελούν καρπό των έντονων και συντονισμένων πιέσεων που ασκήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα, ώστε να προχωρήσει επιτέλους το έργο του Περιφερειακού. Η εργολαβία –  σκούπα  αφορά τις αναγκαίες παρεμβάσεις στο τμήμα Α/Κ Λαρίσης-Γορίτσα  και δίνει οριστική λύση σ’ ένα μείζον πρόβλημα της περιοχής που αφορά πρωτίστως την ασφάλεια στη κυκλοφορία. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε από κοντά και να παρεμβαίνουμε δυναμικά για την ομαλή εξέλιξη του πολύπαθου αυτού έργου, δεδομένου ότι η πλήρης ολοκλήρωσή του αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής».
Εξάλλου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Δήμαρχος Βόλου με τα αρμόδια στελέχη της Διεύθυνσης Μελετών του ΥΠΟΜΕΔΙ συμφωνήθηκε να γίνει σύντομα παρουσίαση των μελετών που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν την παράκαμψη της Αγριάς, που αποτελεί την επόμενη μεγάλη προτεραιότητα, και το τμήμα Κόμβος Μπουρμπουλήθρας-Λαρίσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: