Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Αποτελεσματικοί έλεγχοι ενάντια στο παρεμπόριο

Οργανωμένες επιχειρήσεις για τον εντοπισμό παράνομων μικροπωλητών στο παραλιακό μέτωπο της πόλης και στις λαϊκές αγορές, πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Μαΐου από μικτά κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας, της Λιμενικής Αστυνομίας και της ΕΛ.ΑΣ., χωρίς τη συμμετοχή κλιμακίων του Σ.Δ.Ο.Ε. Κατά τη διάρκεια των τακτικών ελέγχων που διενεργούν οι συναρμόδιες υπηρεσίες έγιναν κατασχέσεις δεκάδων προϊόντων διαφόρων ειδών, ενώ πραγματοποιήθηκαν και συμπληρωματικές εξορμήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου σε συνεργασία με τη Λιμενική Αστυνομία, στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας που καταβάλει ο Δήμος Βόλου για την πάταξη του παρεμπορίου.
Η προσπάθεια επικεντρώθηκε στο παραλιακό μέτωπο της οδού Αργοναυτών όπου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Δημοτικής Αστυνομίας, έγιναν και οι περισσότερες κατασχέσεις προϊόντων. Συγκεκριμένα σε τρεις περιπτώσεις - στις 8 Μαΐου, στις 14 και στις 20 Μαΐου – εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δεκάδες είδη όπως: 682 ζευγάρια γυαλιά, 278 δαχτυλίδια, 275 βραχιόλια, 185 κομπολόγια, 105 φορτιστές, 46 θήκες γυαλιών, 59 φακοί λέϊζερ, 86 ρολόγια, 5 κόλλες, 3 μαξιλάρια, 20 τσάντες, 4 νυχοκόπτες, 150 αξεσουάρ κινητών, 59 ζώνες, 3 καπέλα, 3 κολιέ, 3 τηλεκοντρόλ, 3 αποτριχωτικές μηχανές.
Τα κατασχεθέντα προϊόντα (τσάντες, παπούτσια, κομπολόγια, φακοί, διακοσμητικά είδη κ.α.) θα καταστραφούν, σύμφωνα με τις διατάξεις της ΚΙ-1991 διευκρινιστικής εγκυκλίου του Ν. 3892/11.




Δεν υπάρχουν σχόλια: