Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Ευρωπαίοι εθελοντές διοργανώνουν πασχαλινή γιορτή για ΑμεΑ

Μια ιδιαίτερη πασχαλινή γιορτή θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Μ. Δευτέρας 9 Απριλίου 2012, στο χώρο του Ανθοκομικού Συνεταιρισμού ΑμεΑ «Ηλιοτρόπια», στα Κήπια Ανακασίας, με τη συμμετοχή μελών των Συνεταιρισμών «Ηλιοτρόπια» και «Αργώ», καθώς και μελών του Κέντρου Διημέρευσης και Δημιουργικής Απασχόλησης της ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ. Η ξεχωριστή αυτή εκδήλωση θα περιλαμβάνει εικαστικές δράσεις, ζωγραφική, φύτευση λουλουδιών, κατασκευές κοσμημάτων, μουσική, χορό και διαδραστικά παιχνίδια.
Βασικοί διοργανωτές είναι οι ευρωπαίοι εθελοντές που δραστηριοποιούνται σε προγράμματα εθελοντικής εργασίας, τα οποία υλοποιεί η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία του Ινστιτούτου Νεολαίας . Στόχος των προγραμμάτων αυτών είναι η ενθάρρυνση και η συνεχής υποστήριξη των νέων ώστε να συμμετέχουν σε διάφορες εθελοντικές δράσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποσκοπώντας στην ανάπτυξη της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής μεταξύ των πολιτών της Ευρώπης. Μέσα από την εθελοντική προσφορά ενισχύονται οι διαδικασίες μη τυπικής μάθησης, με σκοπό οι νέοι εθελοντές να βελτιώνουν και να αποκτούν καινούργιες ικανότητες και δεξιότητες για την προσωπική, εκπαιδευτική και επαγγελματική τους εξέλιξη αλλά και για την κοινωνική τους ένταξη.
Αυτή την περίοδο η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ φιλοξενεί 7 εθελοντές από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης (Γαλλία, Γερμανία, Λετονία, Ουγγαρία, Πολωνία, Τουρκία, Αυστρία) οι οποίοι απασχολούνται καθημερινά στις διάφορες δομές του Οργανισμού, προσφέροντας με επαγγελματισμό, υπευθυνότητα και συνέπεια τις υπηρεσίες τους στα  Κέντρα Διημέρευσης και Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ, στους Συνεταιρισμούς ΑμεΑ (Ηλιοτρόπια, Αργώ), στον παιδικό σταθμό Νεάπολης καθώς και στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Προσφυγικών. 





Δεν υπάρχουν σχόλια: