Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Π. Σκοτινιώτης: Δεν θα γίνει ανεκτή καμία περαιτέρω καθυστέρηση στη δημοπράτηση της εργολαβίας - “σκούπα”

Την καθολική αξίωση της τοπικής κοινωνίας να προχωρήσει άμεσα η δημοπράτηση της εργολαβίας - "σκούπα" που αφορά την αντιμετώπιση των εκκρεμοτήτων για την ολοκλήρωση του έργου οδικής παράκαμψης του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου, μεταφέρει για πολλοστή φορά ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης με επιστολή του προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μάκη Βορίδη, τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τον Υφυπουργό ΥΠ.ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. κ. Γιάννη Μαγκριώτη.
Επισημαίνοντας τις ευθύνες της Πολιτείας για τη διαιώνιση του προβλήματος, ο κ. Σκοτινιώτης υπογραμμίζει ότι από την πλευρά του Δήμου Βόλου «δεν θα γίνει πλέον ανεκτή καμία περαιτέρω καθυστέρηση, γιατί αρκετά έχει ταλαιπωρηθεί η πόλη τόσα χρόνια και αρκετά θύματα έχει θρηνήσει».
Ο ίδιος τονίζει σε δήλωσή του την ανάγκη να υπάρξει συντονισμός όλων των φορέων για την άσκηση πιέσεων προς τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της εργολαβίας – «σκούπα» των 6.800.000 ευρώ, που αφορά τις αναγκαίες παρεμβάσεις στο τμήμα Λαρίσης-Γορίτσας και να δοθεί οριστική λύση σ’ ένα μείζον πρόβλημα της περιοχής.
Στην επιστολή του προς τους κ.κ. Βορίδη, Χρυσοχοϊδη και Μαγκριώτη ο Δήμαρχος Βόλου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο «Περιφερειακός» δρόμος του Βόλου είναι ένα έργο ημιτελές εδώ και χρόνια, του οποίου η πλήρης ολοκλήρωση αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής, καθώς οι εκκρεμότητες που υπάρχουν προκαλούν καθημερινά σοβαρότατους κινδύνους για την ίδια τη ζωή των πολιτών, πεζών και εποχουμένων.
Συνολικά, στο τμήμα από αστικό κόμβο (Α/Κ) Λαρίσης έως Γορίτσα οι συνεχείς βλάβες στη φωτεινή σηματοδότηση, η έλλειψη φωτισμού στο μεγαλύτερο μήκος του δρόμου, η μη τοποθέτηση τελικού αντιολισθητικού ασφαλτοτάπητα και προστατευτικών στηθαίων και η ελλιπής σήμανση, που θα αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο αυτής της εργολαβίας, δικαιολογημένα προκαλούν την αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας», τονίζει ο κ. Σκοτινιώτης και προσθέτει:  
«Μπροστά στην οξύτητα και το μέγεθος αυτών των κινδύνων, θεωρούμε αδιανόητο τα οικονομικά προβλήματα της χώρας και η γενικότερη δημοσιονομική στενότητα να αποτελούν εμπόδιο για την άμεση υλοποίηση ενός έργου κορυφαίας προτεραιότητας, με δεδομένο τον προϋπολογισμό του, ύψους 6,8 εκατ. ευρώ, και πραγματικό κόστος σαφώς μικρότερο, λόγω της αναμενόμενης σημαντικής έκπτωσης που θα επιτευχθεί».
Επιπλέον, ο κ. Σκοτινιώτης επισημαίνει ότι η εργολαβία – «σκούπα» πρέπει να υλοποιηθεί τάχιστα καθώς έχει ήδη δημοπρατηθεί και η εργολαβία του τμήματος της περιφερειακής οδού από Γορίτσα έως Αγριά, η οποία σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις του αναδόχου θα παραδοθεί σε 24 μήνες, με αποτέλεσμα να καταστεί εφικτή η διαμπερής κίνηση στο σύνολο του δρόμου. Το γεγονός αυτό, όπως τονίζει, θα αυξήσει τον κυκλοφοριακό φόρτο και τις ταχύτητες, και συνεπώς θα πολλαπλασιάσει με γεωμετρική πρόοδο τους κινδύνους λειτουργίας και ασφάλειας.
Η επιστολή του Δημάρχου κοινοποιείται επίσης στους βουλευτές Μαγνησίας και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: