Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Παράσταση πολιτών - Δήμου Βόλου στην Εισαγγελία με αίτημα την ασφαλή λειτουργία του Περιφερειακού

Στην Εισαγγελία Βόλου βρέθηκαν σήμερα κάτοικοι και μαθητές των συνοικιών που συνορεύουν με την Περιφερειακή οδό Βόλου για να εκφράσουν την αγωνία τους για την επικινδυνότητα του δρόμου έτσι όπως αυτός λειτουργεί σήμερα και το αίτημα να γίνουν οι ενέργειες που απαιτούνται από πλευράς αρμοδίων φορέων, ώστε αυτός να καταστεί λειτουργικός και κυρίως ασφαλής. Μαζί τους ήταν και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου κ. Φώτης Λαμπρινίδης για να εκφράσει την συμπαράσταση και την ταύτιση των απόψεων της Δημοτικής Αρχής στα αιτήματα των κατοίκων.
Ο κ. Λαμπρινίδης δήλωσε ότι το αίτημα ολοκλήρωσης του Περιφερειακού δρόμου αποτελεί κορυφαία διεκδίκηση της τοπικής κοινωνίας, είναι πρώτο στην ατζέντα της Δημοτικής Αρχής από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της και πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστεί θετικά από την κυβέρνηση .
Συγκεκριμένα, τόνισε ότι ο αρμόδιος φορέας του έργου αυτού πρέπει, σήμερα κιόλας, να προχωρήσει στη δημοπράτηση της εργολαβίας «σκούπα» προϋπολογισμού 6,8 εκατ. ευρώ, που μετά την έκπτωση θα είναι δραστικά χαμηλότερος. «Μπροστά στο φάσμα να έχουμε εκ νέου ατυχήματα ακόμη και θανατηφόρα, κανείς δεν έχει δικαίωμα να επικαλείται το κόστος», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ας μην υπάρχουν αυταπάτες, δεν είναι μόνο η ανακατασκευή των κόμβων φωτεινής σηματοδότησης στις διασταυρώσεις με τις οδούς Φυτόκου και Μελισσατίκων, αλλά το σύνολο των εκκρεμοτήτων που συμπεριλαμβάνονται στην εργολαβία «σκούπα», ώστε ο δρόμος να καταστεί ασφαλής».
Για άλλη μια φορά, ο κ. Λαμπρινίδης ξεκαθάρισε ότι το έργο είναι ημιτελές και επομένως δεν έχει οριστικά παραληφθεί, ο δε αποκλειστικός υπεύθυνος εκτέλεσής του, το Υ.ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ., πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην εργολαβία. «Το αίτημα που συσπειρώνει την τοπική κοινωνία είναι να λειτουργήσει ο Περιφερειακός με ασφάλεια», τόνισε ο ίδιος.
Στο μεταξύ, η Δημοτική Αρχή Βόλου ενημερώθηκε σήμερα από τον ανάδοχο της εργολαβίας αποκατάστασης φωτεινής σηματοδότησης στους δύο κόμβους, ο οποίος ήρθε από την Αθήνα για να κάνει αυτοψία, ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν τη προσεχή Πέμπτη. Όπως είναι γνωστό, με απόφαση της Αστυνομικής Διοίκησης Μαγνησίας, από Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012 ο κόμβος θα δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία, καθώς θα πάψει η ισχύς της προσωρινής κυκλοφοριακής ρύθμισης και θα λειτουργεί με παλλόμενους σηματοδότες. Τις ώρες διέλευσης δρομολογίων των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές από και προς τα σχολικά συγκροτήματα Φυτόκου – Καλλιθέας, η διέλευση θα επιτηρείται από ισχυρή δύναμη της Τροχαίας έως ότου λειτουργήσει το σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: