Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Εντείνονται οι πιέσεις του Δήμου Βόλου για την αποκατάσταση του κόμβου Φυτόκου

Συνάντηση του Αντιδημάρχου κ. Φώτη Λαμπρινίδη με το 15μελές μαθητικό συμβούλιο του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας, στο κτίριο Σπίρερ. Όπως είναι γνωστό οι μαθητές του σχολικού συγκροτήματος έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις για την άμεση αποκατάσταση των εκκρεμοτήτων στην περιφερειακή οδό, με πρώτο αίτημα τη λειτουργία του κόμβου φωτεινής σηματοδότησης στη διασταύρωση με την οδό Φυτόκου. Ο Αντιδήμαρχος ενημέρωσε τους εκπροσώπους των μαθητών για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής από την πρώτη στιγμή που ο κόμβος τέθηκε εκτός λειτουργίας, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων την περασμένη Δευτέρα.
Όπως τόνισε, τα προβλήματα που εμφανίζονται στο σύστημα φωτεινής σηματοδότησης της Περιφερειακής οδού και τα απαιτούμενα έργα περιλαμβάνονται στην εργολαβία «σκούπα» η οποία είναι αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Υ.ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ) και η οποία βρίσκεται σε εκκρεμότητα. Επανέλαβε, δε, τη θέση της Δημοτικής Αρχής Βόλου ότι «αυτό το γαϊτανάκι ανευθυνοϋπευθυνότητας από την πλευρά του Υπουργείου πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Ήρθαμε αμέσως σε επικοινωνία με το Υπουργείο, πράγμα το οποίο επαναλάβαμε και με την παρουσία των μαθητών, για να ζητήσουμε να διευκρινίσουν τις προθέσεις τους. Μας απάντησαν ότι γίνεται προσπάθεια για άμεση αποκατάσταση του κόμβου μέσω άλλης εργολαβίας του Περιφερειακού ή, αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, αναγκαστικά μέσω νέας εργολαβίας για την οποία υπάρχει εγκεκριμένη πίστωση περίπου 60.000€, η οποία περιλαμβάνει εργασίες σε όλους του κόμβους και δεσμεύτηκαν ότι θα δοθεί απάντηση σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπρινίδης.
Σημειώνεται ότι στον κόμβο Φυτόκου από την προηγούμενη εβδομάδα ισχύουν νέα κυκλοφοριακά δεδομένα ύστερα από την απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας για διακοπή της εγκάρσιας κίνησης επί της οδού Φυτόκου. Η απόφαση αυτή έρχεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα έως ότου υλοποιηθεί το έργο και συνδυάζεται με τροποποίηση του δρομολογίου του ΚΤΕΛ που μεταφέρει μαθητές και τη διοχέτευση της κυκλοφορίας των δικυκλιστών από την παρακείμενη πεζογέφυρα. Σημειώνεται ότι από την Κυριακή δεν λειτουργεί και το σύστημα φωτεινής σηματοδότησης στον ισόπεδο κόμβο Αγίας Βαρβάρας, γεγονός που επιτείνει το πρόβλημα. Στην επικοινωνία που είχε με στελέχη του Υ.ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. ο κ. Λαμπρινίδης έθεσε και αυτό το πρόβλημα λαμβάνοντας την απάντηση ότι θα γίνει προσπάθεια να αντιμετωπιστεί εντός της ημέρας στο πλαίσιο της παραπάνω εργολαβίας.
Οι μαθητές από την πλευρά τους ζητούν να κλείσει συνολικά η κυκλοφορία στον Περιφερειακό έως ότου αποκατασταθεί κατ’αρχήν η βλάβη στα φανάρια του κόμβου. Όπως τόνισε ο κ. Λαμπρινίδης, «κοινό στόχο αποτελεί ο συντονισμός των προσπαθειών τόσο της Δημοτικής Αρχής, όσο των μαθητών και της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και των περιοίκων στην συγκεκριμένη περιοχή, ώστε άμεσα να δρομολογηθεί η αποκατάσταση του προβλήματος»

Δεν υπάρχουν σχόλια: