Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

«Το Καρναβάλι του Κόσμου» παρασύρει τους Βολιώτες στους ρυθμούς της Αποκριάς

Στους ρυθμούς του κύκλου εκδηλώσεων «Καρναβάλι του Κόσμου» κινούνται οι Βολιώτες, οι οποίοι συμμετέχουν με ενθουσιασμό στις παρουσιάσεις των φιλοξενούμενων καλλιτεχνών στα θέατρα και τους δρόμους της πόλης. Αύριο Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου ολοκληρώνεται ο κύκλος των παραστάσεων στα Θέατρα της πόλης με τις εμφανίσεις των Πολωνών PINEZKA & CIRCUS HECA και των URBAN FOUNDATION από την Αυστρία στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής, συν της συναυλίας των CARACATU στο Αχίλλειον. Ιδιαίτερα πλούσιο είναι το πρόγραμμα Παρασκευής και Σαββάτου στους εξωτερικούς χώρους του ενιαίου Δήμου.
Παραστάσεις σε Θέατρα της πόλης

Παρασκευή 24/2/2012, Θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής, ώρα 9,00μ.μ.

- «PINEZKA & CIRCUS HECA» από την Πολωνία, παράσταση εναλλακτικού τσίρκο, ζογκλερικών, ακροβατικών  και Παντομίμας. Η συγκεκριμένη παράσταση είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για παιδιά και νέους, καθώς ο Pinezka και οι επτά συνεργάτες του «δίνουν την ψυχή τους» στους μικρούς τους φίλους, διασκεδάζοντας παράλληλα και τους ενήλικες με το λεπτό χιούμορ και τα «πειράγματά τους».
- Παρουσίαση δεκάλεπτου προγράμματος από τους μαθητές του Dance Studio της Nikki Critchlow. Μαθητές της κ. Critchlow συμμετείχαν στα σεμινάρια σύγχρονου χορού και θα παρουσιάσουν στο κοινό τα επιτεύγματά τους. Θα χορέψουν HIP HOP οι: DORIAN TAFA - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ TSARA - ΓΙΑΝΝΗΣ TERPO - ΜΑΓΔΑ ΣΑΜΑΡΑ.
Ακολουθούν οι,
- «URBAN FOUNDATION» από την Αυστρία - Σύγχρονος Χορός (Poping, Locking, House, Contemporary, B- Boying (breakdance). Η παράσταση προσφέρεται για τους λάτρεις του σύγχρονου χορού και των σύγχρονων μορφών έκφρασης στις παραστατικές τέχνες.
(Επανάληψη της παράστασης της Τετάρτης με τον Κορεάτη χορευτή που  έκλεψε τις εντυπώσεις του κοινού).

Παρασκευή 24/2/2012, «Αχίλλειον», ώρα 9,00μ.μ.
- «CARACATU» από την Ελλάδα (Βόλος), συναυλία κρουστών.

Η ελληνική -  και μάλιστα Βολιώτικη - «απάντηση» στα κρουστά, από το συγκρότημα CARACATU με την πρόσφατη αλλά πλούσια σε δραστηριότητα και ταλέντο ιστορία. Βολιώτες όλων των ηλικιών, συνέθεσαν ένα συγκρότημα κρουστών που έχει ξεκινήσει να συζητιέται ιδιαίτερα θετικά στην πόλη του Βόλου και τη λοιπή Ελλάδα.

Εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

- Οδός Μαιάνδρου και Λεωφόρος Ειρήνης – Νέα Ιωνία, ώρα 19,00: Παρέλαση των κρουστών συγκροτημάτων BATALA από την Αγγλία, ECLODIR AZUL από την Πορτογαλία και CARACATU από την Ελλάδα (Βόλος).
- Πεζόδρομος Τάκη Οικονομάκη (στο café bistrot 4 ΕΠΟΧΕΣ), συναυλία της βολιώτικης Jazz μπάντας «RED WINE BAND» σε ένα street party με ελεύθερη είσοδο για τον κόσμο.
- Πεζόδρομοι στο εμπορικό κέντρο του Βόλου, ώρα 20.00 : Παρέλαση των κρουστών συγκροτημάτων BATALA από την Αγγλία, ECLODIR AZUL από την Πορτογαλία και CARACATU από την Ελλάδα. Οι καλλιτέχνες θα παρασύρουν το κοινό στο Αχίλλειον για να απολαύσουν όλοι μαζί το συγκρότημα κρουστών CARACATU.

Τελευταία ευκαιρία των Βολιωτών για συμμετοχή στα εργαστήρια – workshops

Παρασκευή 24/02/2012

- Εργαστήριο Πορτογαλικών Κρουστών από τους ECLODIR AZUL (Δημοτική Σχολή Χορού, ώρα : 15,30-16,30).
- Ergast;hrio Poping, Locking, House, Contemporary, Breakdance me toyw URBAN FOUNDATION ap;o thn Aystr;ia. ( U;eatro Palai;aw Hlektrik;hw, ;vra 15,30-16,30).
- Εργαστήριο Χορού με τους GOT SKILLS  mixture of HipHop/Dancehall, Street Jazz, Contemporary, House Dance/Vogue (Δημοτική Σχολή Χορού, ώρα 16,30-17,30).
- Εργαστήριο ιταλιάνικης μουσικής (ΤΑΡΑΝΤΕΛΑ) με τους LA PARANZA DEL GECO (Θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής, ώρα 16,30-17,30).

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου

Δρώμενα σε εξωτερικούς χώρους του ενιαίου Δήμου Βόλου
- Πλατεία Αγίου Νικολάου – Βόλος: 13.00 το μεσημέρι: Παράσταση – Δρώμενο των ομάδων σύγχρονου χορού URBAN FOUNDATION από την Αυστρία και GOT SKILLS από την Ολλανδία. Όλοι οι νέοι της πόλης καλούνται στην εντυπωσιακή μίξη ήχων, ρυθμών και κίνησης : Poping, Locking, House, B-Boying (Breakdance), Hip Hop, Free style με ορισμένους από τους καλύτερους χορευτές της Ευρώπης. Τους πλαισιώνουν χορευτές του Dance Studio της Nikki Critchlow.
- Οδός Μαιάνδρου και Λεωφόρος Ειρήνης στη Νέα Ιωνία. 11.00 π.μ. : Παρέλαση με τους ήχους του συγκροτήματος κρουστών CARACATU.
- Μακρινίτσα (12.00π.μ.) και Πορταριά 13.00μ.μ.) : Παρέλαση στα γραφικά δρομάκια με τους ήχους των κρουστών συγκροτημάτων BATALA από την Αγγλία και ECLODIR AZUL από την Πορτογαλία. Ήχοι αφροαμερικάνικοι, samba, έθνικ πορτογαλέζικοι για τους κατοίκους και τους επισκέπτες των ορεινών περιοχών του Δήμου Βόλου.
- Άνω Λεχώνια - Σταθμός, ώρα 13,00 : Συναυλία με τους LA PARANZA DEL GECO από την Ιταλία. Στο περιβάλλον του σταθμού  που σχεδιάστηκε από τον Εβαρίστο Ντε Κίρικο, παρουσιάζουν τραγούδια της Κάτω Ιταλίας και ταραντέλα οι ιταλοί μουσικοί. Το Δημοτικό Σχολείο Λεχωνίων θα παρουσιάσει παραδοσιακό γαϊτανάκι.
- Νέα Αγχίαλος, ώρα 12,00 : Παράσταση εναλλακτικού τσίρκο ακροβατικών, ζογκλερικών και παντομίμας για παιδιά από τους PINEZKA & CIRCUS HECA από την Πολωνία.
Απόγευμα :
- Παραλία Αγριάς, ώρα 16,00 : Παρέλαση με τους ήχους των κρουστών συγκροτημάτων BATALA από την Αγγλία και ECLODIR AZUL από την Πορτογαλία κατά μήκος της παραλίας της Αγριάς.
- Πλατεία Παναγίας Ιωλκού, στις 4,30 το απόγευμα, παράσταση για παιδιά με τους PINEZKA & CIRCUS HECA.
- Πορταριά (ώρα 6,00 απόγευμα) : Παράσταση εναλλακτικού τσίρκο ακροβατικών, ζογκλερικών και παντομίμας για τα παιδιά με τους PINEZKA & CIRCUS HECA από την Πολωνία.
- Βόλος, κέντρο περιοχή Αγίου Νικολάου, 8,00 το βράδυ,  στους δρόμους των café και των bar του κέντρου της πόλης του Βόλου : Παρέλαση του κρουστού συγκροτήματος CARACATU.
- Βόλος, πεζόδρομος Τάκη Οικονομάκη, 8.00 το βράδυ, στο café bistro 4 ΕΠΟΧΕΣ, street party με τους BATUCA (Μπάντα κρουστών που με τα χρόνια εναλλάσσεται και μπορεί να αποτελείται από 8 έως και 20 άτομα. Είναι λοιπόν μια ομάδα βραζιλιάνικων κρουστών που παίζουν Samba και γενικά ρυθμούς από Βραζιλία. Ταυτόχρονα με το παίξιμο των οργάνων υπάρχει και κίνηση, ενώ οι παραστάσεις μπορούν να δίνονται κάτω από διάφορες συνθήκες και σε διάφορα σημεία. Η παρουσία τους έχει στόχο να ξεσηκώσει τον κόσμο και να τον κάνει να χορέψει, παρασυρόμενος από τους τροπικούς ρυθμούς). Οι BATUCA θα λάβουν μέρος και την κεντρική εκδήλωση της Κυριακής σε συνεργασία με τους CARACATU.

Ο Αφανός στη Μακρινίτσα
Η Δημοτική Ενότητα Μακρινίτσας διοργανώνει για την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου την αποκριάτικη εκδήλωση με την αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου του χωριού «ΑΦΑΝΟΣ», για έκτη συνεχή χρονιά.
Η αποκριάτικη εκδήλωση περιλαμβάνει κατασκευή – πέταγμα - διαγωνισμό αερόστατου και το άναμμα του «Αφανού»  - φωτιά με ξηρούς θάμνους – πουρνάρια, στην Πλατεία Ευεργετών και Ηρώων κάτω από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας (Αρχοντικό Βατσαρέα-Μαυράκη), με αποκριάτικα τραγούδια από παραδοσιακή ορχήστρα, πηλιορείτικα αποκριάτικα κεράσματα από Ομάδα Γυναικών της Μακρινίτσας (πίτες και φαγητά), τσίπουρο και κρασί από τους παραγωγούς της Μακρινίτσας.
Ώρα έναρξης των εκδηλώσεων 18.00, με πέταγμα – διαγωνισμό αερόστατου και στη συνέχεια, ώρα 19.00 το άναμμα του «Αφανού» και τέλος, αποκριάτικο γλέντι και χορός!!!
Στο αποκριάτικο παραδοσιακό δρώμενο θα συμμετέχουν εκτός από την  Τοπική Κοινότητα Μακρινίτσας και  πολιτιστικοί φορείς της περιοχής, όπως: η Αθλητική Ένωση Μακρινίτσας, ο Εκπολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Πορταριάς «ΟΡΜΙΝΙΟ», ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Άλλης Μεριάς, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Βόλου «ΙΑΣΩΝ» και η Ομάδα «ΑΠΟΔΡΑΣΗ» των Σταγιατών. Επίσης, σημαντική είναι η συμβολή της Ομάδας Γυναικών Μακρινίτσας και των παραγωγών και των πωλητών παραδοσιακών προϊόντων του οικισμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια: