Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Π.Σκοτινιώτης: Θετικές εξελίξεις για το οικόπεδο της Βαμβακουργίας

«Μετά τη θετική ανταπόκριση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας στο αίτημα του Δήμου Βόλου για την κατά χρήση παραχώρηση των κοινοχρήστων εκτάσεων του μελλοντικού οικισμού του Οργανισμού στο οικόπεδο της πρώην κλωστοϋφαντουργίας «Βαμβακουργία Βόλου Α.Ε.», στη Νέα Ιωνία, προκειμένου να ενταχθούν σε πρόγραμμα αστικής ανάπλασης, με ικανοποίηση ενημερωθήκαμε από τη βουλευτή κ.Ροδούλα Ζήση ότι μέρος του έργου του οικισμού εντάσσεται στο νέο μελετητικό-κατασκευαστικό πρόγραμμα του Ο.Ε.Κ.», τονίζει με δήλωσή του ο Δήμαρχος Βόλου Π.Σκοτινιώτης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το επόμενο βήμα είναι να εγκριθεί η ολοκληρωμένη πρόταση που από τον Ιούλιο έχει καταθέσει ο Δήμος Βόλου, με την οποία ζητεί τη χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο» της κατεδάφισης των κτισμάτων της πρώην  Βαμβακουργίας  προκειμένου να δημιουργηθούν χώροι πρασίνου στα οικοδομικά τετράγωνα που προορίζονται για κοινόχρηστοι χώροι, όπως επίσης της μεταφοράς των μπάζων και της αποκατάστασης ανενεργού λατομείου αδρανών υλικών. «Περιμένουμε από τη Γενική Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Μαρία Καλτσά να ορίσει τις επόμενες μέρες τη σύσκεψη που έχουμε ζητήσει για το σκοπό αυτό», επισημαίνει ο κ. Σκοτινιώτης και υπογραμμίζει για μία ακόμη φορά ότι:
«Η αξιοποίηση της έκτασης της πρώην κλωστοϋφαντουργίας «Βαμβακουργία Βόλου Α.Ε. για το σκοπό που προορίζεται αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την τοπική κοινωνία. Ήδη έχει γίνει ένα σημαντικό βήμα  για την υλοποίηση της πρότασης της τριπλής χρηματοδότησης του έργου, που επεξεργάστηκε και προωθεί η Δημοτική Αρχή Βόλου». 
Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση τριπλής χρηματοδότησης περιλαμβάνει:
-Κατεδάφιση των παλαιών κτισμάτων και μεταφορά των προϊόντων αυτής, με χρηματοδότηση του «Πράσινου Ταμείου».
-Ανέγερση των εργατικών κατοικιών από προγράμματα του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας,  στα καθορισμένα από το τοπικό ρυμοτομικό οικοδομικά τετράγωνα.
-Ανάπλαση των οικοδομικών τετραγώνων που προορίζονται από το τοπικό ρυμοτομικό για κοινόχρηστοι χώροι, από το Δήμο Βόλου με χρηματοδότηση από πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: