Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Έλεγχοι για τη διασφάλιση της ποιότητας νερού στην Αγριά

Μετά την παραλαβή των παγίων (εγκαταστάσεων και δικτύων) των νέων περιοχών που εντάχθηκαν στη ΔΕΥΑΜΒ στις 16.12.2011, η υπηρεσία προχωρά κατά απόλυτη προτεραιότητα στους προβλεπόμενους ελέγχους για τη διασφάλιση της ποιότητας του νερού. Στο πλαίσιο αυτό διενεργήθηκαν δειγματοληψίες στις 20 και 22/12/2011 καθώς και στις 04/01/2012 στο δίκτυο ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας Αγριάς. Τα δείγματα εξετάσθηκαν κυρίως για το μικροβιολογικό τους φορτίο.

Σε όλα τα δείγματα παρατηρήθηκε απουσία παθογόνων εκτός από τα τρία δείγματα που ελήφθησαν και κατά τις τρείς δειγματοληψίες από την κοινόχρηστη βρύση «Λαούδη», η οποία σφραγίστηκε από τη ΔΕΥΑΜΒ στις 05/01/2012, ενώ η Τεχνική Υπηρεσία ελέγχει τις αιτίες του προβλήματος.
Σχετικά με το νερό των Σταγιατών για το οποίο δημοσιεύθηκαν τις τελευταίες μέρες ανακοινώσεις από τους κατοίκους και την Ανεξάρτητη  Πηλιορείτικη Ομάδα Δράσης, όπου αναφέρεται ότι το νερό των Σταγιατών «είναι άριστο», η  ΔΕΥΑΜΒ  συμφωνεί απόλυτα. Τόσο το νερό των Σταγιατών όσο και της Πορταριάς είναι άριστο ποιοτικά και καθίσταται ασφαλές με την εγκατάσταση των συστημάτων χλωρίωσης, που αντιμετωπίζει ενδεχόμενες επιμολύνσεις του νερού κατά τη διαδρομή του από τη  πηγή ως τη βρύση του καταναλωτή, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: