Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Ο Δήμος Βόλου διεκδικεί πανελλήνια διοργάνωση βόλεϊ

Τη διοργάνωση του τελικού αγώνα του Κυπέλλου Γυναικών στο βόλεϊ διεκδικεί ο Δήμος Βόλου. Με έγγραφό του προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης κ. Αχ. Μαυρομάτη, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης προτείνει η διοργάνωση να φιλοξενηθεί στο κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας, χωρητικότητας 1650 καθημένων θεατών, υπογραμμίζοντας την παράδοση που έχει η πόλη στο άθλημα του βόλεϊ και ιδιαίτερα στο γυναικείο Beach Volley, αλλά και την προσπάθεια που καταβάλλουν οι παράγοντες και οι προπονητές των τοπικών ομάδων για την ανάπτυξη του αθλήματος, μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.
«Αποτελεί πεποίθησή μας ότι η φιλοξενία στην πόλη μας ενός τόσο σημαντικού αθλητικού γεγονότος θα συμβάλει στην προσπάθεια που κάνουμε  για περαιτέρω αναβάθμιση του αθλήματος στην περιοχή μας και θα προσφέρει ιδιαίτερη ικανοποίηση στους χιλιάδες φίλους του αλλά και ερέθισμα για την προσέλκυση πολλών νέων φίλων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σκοτινιώτης και υπενθυμίζει ότι ο Δήμος Βόλου και ιδιαίτερα η Δημοτική Ενότητα Πορταριάς, αποτελεί σταθερή επιλογή της Ε.Ο.ΠΕ για την προετοιμασία των Εθνικών μας ομάδων.
Επισημαίνοντας, εξάλλου, τη μεγάλη επιτυχία της πρόσφατης διοργάνωσης στο Βόλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών, αλλά και τις επικείμενες μεγάλες διοργανώσεις το 2012 και 2013 (παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων συγχρονισμένης κολύμβησης, World Leαgue Yδατοσφαίρισης Γυναικών), διαβεβαιώνει για την επάρκεια των αθλητικών υποδομών του Δήμου (κλειστά γυμναστήρια, δημοτικοί ξενώνες κλπ.), την ικανότητα και την υψηλή τεχνογνωσία του στελεχιακού δυναμικού αλλά και τη μεγάλη κοινότητα των εθελοντών, που θα τεθούν στη διάθεση της Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης για την επιτυχία της διοργάνωσης.
Κλείνοντας την επιστολή του ο Δήμαρχος Βόλου εκφράζει γενικότερα τη βούληση του Δήμου Βόλου για συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, προκειμένου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, από κοινού να χαράξουν δρόμους συνεργασίας για την ανάπτυξη του αθλήματος του βόλεϊ, το οποίο έχει χαρίσει μεγάλες επιτυχίες σε επίπεδο Εθνικών ομάδων αλλά και σε επίπεδο συλλόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: