Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Δυναμικό «παρών» του Δήμου Βόλου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Βιέννης



Στην πρώτη μεγάλη διεθνή έκθεση της νέας χρονιάς, «FERIEN-MESSE WIEN» της Βιέννης, συμμετείχε ο Δήμος Βόλου από τις 12 έως τις 15 Ιανουαρίου, προβάλλοντας δυναμικά στους επισκέπτες και σε επαγγελματίες του τουρισμού απ’ όλη την Ευρώπη το μήνυμα «Bόλος - Πήλιο: Είναι Αλήθεια». Ο Δήμος Βόλου παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής από δικό του χώρο εντός του ενιαίου περιπτέρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ο οποίος αποτέλεσε πόλο έλξης για χιλιάδες αυστριακούς επισκέπτες που ζητούσαν πληροφορίες για την πόλη του Βόλου και το Πήλιο. Αρκετοί, μάλιστα, έχοντας ζωηρές αναμνήσεις από προηγούμενο ταξίδι τους στην περιοχή, εξέφραζαν το θαυμασμό τους για τις φυσικές ομορφιές και δήλωναν την επιθυμία να την επισκεφθούν ξανά για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Σημειώνεται ότι, συνολικά, οι επισκέπτες της Έκθεσης ξεπέρασαν τις 150.000.
Το Δήμο Βόλου εκπροσώπησε η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης κ. Κ. Μπαρτζιώκα, ενώ στο περίπτερο του Δήμου συμμετείχε επίσης το Επιμελητήριο Μαγνησίας με εκπρόσωπο την κ. Θέκλα Καμμένου. Σε συνεργασία με τα στελέχη του Γραφείου του ΕΟΤ στη Βιέννη οργανώθηκαν συναντήσεις με tour operators της Αυστρίας, δημοσιογράφους και ομογενειακούς φορείς, στους  οποίους ο Δήμος Βόλου έχει ήδη απευθύνει πρόσκληση να επισκεφθούν την περιοχή, καθώς και άλλες  ενδιαφέρουσες συναντήσεις, όπως με στελέχη του μεγαλύτερου Αυστριακού Ταξιδιωτικού Γραφείου Ruefa, με το οποίο υπήρξε ξεχωριστή συνεργασία.
Επίσης, στο περιθώριο της έκθεσης πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ της κ. Σ. Μπαρτζιώκα, εκπροσώπων του ΕΟΤ Βιέννης και της Υπεύθυνης Marketing Lauda κ. Sabine Kirchmayer-Koepke, κατά την οποία τέθηκαν τα χρονοδιαγράμματα των περαιτέρω δράσεων και συνεργασίας σχετικά με την ανάδειξη και προβολή του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου Βόλου καθώς και τη γνωστοποίηση των πτήσεων της συγκεκριμένης αεροπορικής εταιρείας προς το  αεροδρόμιο της περιοχής μας. 
Να σημειωθεί ότι ο Βόλος είχε καταχωρηθεί ως προορισμός στα έντυπα του ΕΟΤ Βιέννης και της  Lauda Air, γεγονός που αύξησε και την επισκεψιμότητα στο περίπτερο του Δήμου. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικές γεύσεις, παραδοσιακά γλυκά και ποτά, ενώ tour operators της Βιέννης συμμετείχαν στην κλήρωση για ένα δωρεάν πακέτο μίνι διακοπών στην περιοχή μας, το οποίο περιελάμβανε αεροπορικά εισιτήρια με τη Lauda Air και διαμονή για δυο (2) Σαββατοκύριακα με πλήρη διατροφή στα ξενοδοχεία που είχε εξασφαλίσει ο Δήμος Βόλου.
Σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείου του ΕΟΤ στην Βιέννη, η Ελλάδα ως καλοκαιρινός τουριστικός προορισμός παραμένει στις πρώτες θέση προτίμησης των αυστριακών τουριστών και αυτό παρά το γεγονός της έντονης αρνητικής ειδησεογραφίας για τις εξελίξεις στη χώρα μας, από το σύνολο σχεδόν των αυστριακών Μέσων Ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι, μετά την Ισπανία, ο δεύτερος αγαπημένος τουριστικός προορισμός για τους Αυστριακούς, των οποίων μάλιστα, όπως τονίστηκε, οι αφίξεις στη χώρα μας σημείωσαν αύξηση της τάξης του 10% κατά το 2011,  χρονιά σοβαρής οικονομικής κρίσης για την Ελλάδα. Μάλιστα, όπως τόνισε, ο Δ/ντής του Γραφείου του ΕΟΤ στη Βιέννη κ. Παναγιώτης Σκορδάς, τις τελευταίες ημέρες, σε ειδικές εκπομπές της κρατικής αυστριακής τηλεόρασης επισημάνθηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι  οι Αυστριακοί δεν έλαβαν υπόψη τους την κρίση στην Ελλάδα και το γεγονός αυτό δεν επηρέασε καθόλου την επιλογή τους για τις διακοπές τους σε ελληνικούς προορισμούς.
Αρκετά αισιόδοξα για τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού το 2012 ήταν και τα μηνύματα που δόθηκαν από τους εκπροσώπους αυστριακών τουριστικών επιχειρήσεων και ταξιδιωτικών γραφείων, οι οποίοι συμμετείχαν σε ειδική εκδήλωση-απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς, που διοργάνωσε το Γραφείο του ΕΟΤ στη Βιέννη και στην οποία τονίστηκε από τους ίδιους ότι «οι Αυστριακοί είναι οι πλέον πιστοί επισκέπτες της Ελλάδας».
Από το Δήμο Βόλου,  εκτός της κυρίας Κ. Μπαρτζιώκα, συμμετείχε η Γ. Ταμπάκη, υπάλληλος του Τμήματος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, το οποίο υποστήριξε οργανωτικά και την όλη συμμετοχή του Δήμου στην έκθεση. Τέλος, η  συμμετοχή του Βόλου στην διεθνή έκθεση της Βιέννης, όπως και αυτών που σύντομα θα ακολουθήσουν (Βρυξέλλες, Τελ Αβίβ, Μιλάνο κλπ) εντάσσεται στην προσπάθεια του Δήμου για άνοιγμα του Δήμου Βόλου τόσο στις παραδοσιακές όσο και σε νέες τουριστικές αγορές.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: