Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Έργα οδοποιίας στη συνοικία της Νέας Δημητριάδας

Για τα έργα οδοποιίας και τις άλλες παρεμβάσεις που προγραμματίζει ο Δήμος Βόλου στη συνοικία της Νέας Δημητριάδας κάτω από τον Περιφερειακό, ενημέρωσε τους περιοίκους ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Φώτης Λαμπρινίδης, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Οδοποιίας.
Πρόκειται για εκκρεμότητες οι οποίες επρόκειτο να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο του έργου «Συνδέσεις Περιφερειακού με Αστικό Δίκτυο» αλλά από τη στιγμή που κινήθηκε η διαδικασία έκπτωσης του αναδόχου, καλείται ο Δήμος να προχωρήσει στις απαιτούμενες εργασίες. Ο κ. Λαμπρινίδης ενημέρωσε τους περιοίκους ότι στο πλαίσιο της Αναμόρφωσης του Τεχνικού Προγράμματος για το 2012, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου θα εκπονήσει και θα δημοπρατήσει μελέτη η οποία θα συμπεριλάβει και την περιοχή αυτή.
Επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής, όπως είπε, είναι να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή πίστωση από τους ιδίους πόρους του Δήμου για να ξεκινήσει κατά ένα μέρος η υλοποίηση των έργων του 2012. Τα έργα αφορούν την περιοχή που ορίζεται από τις οδούς: τέρμα Απόλλωνος Σεμέλης, Αριάδνης, Αφροδίτης, Εστιαίας, Αδράστου κ.λ.π. Ταυτόχρονα εντός του Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η διαμόρφωση του κοινόχρηστου χώρου στη συμβολή των οδών Απόλλωνος και Αριάδνης, έκτασης περίπου μισού στρέμματος, καθώς και κατασκευή νέων κρασπεδορείθρων σε παρακείμενα πεζοδρόμια στο πλαίσιο του έργου «Κατασκευές παρόδων».
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναδείχθηκαν επιπλέον ζητήματα ανάπτυξης πρασίνου, καθαριότητας οδών, αιτήματα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, αντιμετώπισης αδεσπότων σκύλων και άλλα, τα οποία θα αντιμετωπιστούν με την έναρξη των παρεμβάσεων ώστε να υπάρξει συνολική εικόνα εξωραϊσμού της συγκεκριμένης  συνοικίας. Ανάλογες στοχευμένες παρεμβάσεις θα γίνουν και σε άλλες περιοχές τη Δημοτικής Ενότητας Βόλου, όπως για παράδειγμα στις Αλυκές, όπου υπάρχουν αντίστοιχες εκκρεμότητες.




Δεν υπάρχουν σχόλια: