Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Π. Σκοτινιώτης: Σημαντική εξέλιξη η δημοπράτηση του Περιφερειακού δρόμου, από Γορίτσα έως Αγριά

«Σημαντική εξέλιξη», χαρακτηρίζει ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης τη δημοπράτηση του τμήματος του Περιφερειακού δρόμου του Πολεοδομικού Συγκροτήματος  Γορίτσας - Αγριάς, προϋπολογισμού 17,6 εκ. ευρώ (μαζί με τις απαλλοτριώσεις). Παράλληλα, υπογραμμίζει την ανάγκη οι προσπάθειες να επικεντρωθούν πλέον στη διεκδίκηση της εργολαβίας-«σκούπα», προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι σοβαρότατες ελλείψεις στο τμήμα από Λαρίσης έως Γορίτσα και ο αυτοκινητόδρομος να καταστεί ασφαλής για τους χρήστες του.
 Όπως τονίζει ο κ. Σκοτινιώτης,  η δημοπράτηση της νέας εργολαβίας αποτελεί καρπό των έντονων και συντονισμένων πιέσεων που ασκήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα. Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη η οποία, έστω και καθυστερημένα, δρομολογεί την προοπτική ολοκλήρωσης του πολύπαθου έργου του Περιφερειακού με έξοδο στην παραλιακή οδό Βόλου-Αγριάς, ανακουφίζοντας την πόλη του Βόλου από σημαντικά κυκλοφοριακά προβλήματα.
Σημειώνεται ότι η νέα εργολαβία περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της κατασκευής της σήραγγας Γορίτσας μήκους 600 μέτρων, της παρακείμενης κοιλαδογέφυρας μήκους 450 μέτρων και το τμήμα οδικής σύνδεσης με την παραλιακή οδό Βόλου – Αγριάς μήκους 1 χιλιομέτρου. Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και, σύμφωνα με τη σύμβαση, προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 2 χρόνια. «Ωστόσο, παρά τη θετική αυτή εξέλιξη», όπως τονίζει ο κ. Σκοτινιώτης, «ο Περιφερειακός δρόμος του Βόλου αποτελεί ένα έργο ημιτελές, του οποίου η πλήρης ολοκλήρωση αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής. Γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, έχουμε αναδείξει το ζήτημα αυτό σε κεντρική διεκδίκηση της πόλης. Οι πιέσεις μας προς τα συναρμόδια υπουργεία επικεντρώνονται στη χρηματοδότηση της νέας εργολαβίας – «σκούπα» των 6.800.000 ευρώ, καθώς εκτός από το τμήμα Λαρίσης-Κραυσίνδωνας (εργολαβία Μπαλάφα), εκκρεμούν εργασίες και στο τμήμα που ολοκληρώθηκε από την πρώην Περιφέρεια Θεσσαλίας, δηλαδή στο τμήμα Κραυσίνδωνας - Γορίτσα. Παράλληλα, πρέπει να προχωρήσει κατά προτεραιότητα η παράκαμψη της Αγριάς και να ολοκληρωθούν οι μελέτες για το τμήμα της Περιφερειακής Οδού Μπουρμπουλήθρα  - Λαρίσης, όπως επίσης και οι μελέτες  για την παράκαμψη των οικισμών Άνω και Κάτω Λεχωνίων. Τελικός στόχος, η ολοκλήρωση του Περιφερειακού, με την προκήρυξη της μελέτης και την κατασκευή του έργου από τη θέση  Σωρός  μέχρι Μπουρμπουλήθρα».
Ειδικά για τις σοβαρότατες ελλείψεις στο τμήμα από Λαρίσης έως Γορίτσα   ο κ. Σκοτινιώτης, όπως είναι γνωστό, έχει κατ’ επανάληψη απευθυνθεί στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων, παρουσιάζοντας αναλυτικά και τεκμηριωμένα τα συγκεκριμένα θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν στο αναφερόμενο τμήμα του Περιφερειακού (τελική αντιολισθηρή στρώση κυκλοφορίας, τοποθέτηση προστατευτικών στηθαίων, αντικατάσταση τμημάτων στηθαίων που έχουν καταστραφεί μετά από οδικά ατυχήματα, ηχοπετάσματα, βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού,   συνεχείς βλάβες στους ισόπεδους σηματοδοτούμενους κόμβους Μελισσατίκων, Φυτόκου και Αγ. Βαρβάρας, θέματα ασφάλειας των πεζών σε όλο το μήκος του δρόμου, αντιπλημμυρικά έργα που προβλέπει η μελέτη ανάντι του Περιφερειακού, σύνδεση της οδού Ζάχου με την γέφυρα του Κραυσίνδωνα κλπ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια: