Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση του Δημάρχου Βόλου με το Σωματείο της Χαλυβουργίας

Τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής στους εργαζομένους της Χαλυβουργίας Βόλου και το Σωματείο τους, που δίνουν το δικό τους δύσκολο αγώνα, με τον τρόπο που οι ίδιοι επέλεξαν,  εξέφρασε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης σε συνάντηση που είχε σήμερα με το προεδρείο του Σωματείου. Τον κ. Σκοτινιώτη επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στη Χαλυβουργία Βόλου Θ. Γκλαβίνης, ο Γραμματέας Δ. Τσοπάνος, ο Αντιπρόεδρος Σ. Κορώνης και το μέλος της διοίκησης Χ. Καραλής, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα των συναδέλφων τους και για την απόφαση που έλαβαν κατά την πρόσφατη Γενική τους Συνέλευση, η οποία πραγματοποιήθηκε με μυστική ψηφοφορία και κάλπη. Οι εκπρόσωποι του Σωματείου ζήτησαν τη στήριξη του Δήμου Βόλου ώστε να μη χαθούν θέσεις εργασίας και να αποτραπεί ο κίνδυνος αναστολής της λειτουργίας του εργοστασίου.
Ο Δήμαρχος Βόλου υπογράμμισε για μία ακόμη φορά ότι κορυφαία προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι να μη χαθεί ούτε μία  θέση εργασίας, καθώς «ο Βόλος, λόγω και της ιδιαίτερης παραγωγικής του φυσιογνωμίας, ζει με πιο δραματικό τρόπο τις συνέπειες της πρωτοφανούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, με κυρίαρχο στοιχείο την επικίνδυνη διόγκωση της ανεργίας.  Σ’ αυτή τη ζοφερή συγκυρία, αυτό που πάνω απ’ όλα πρέπει να διαφυλάξουμε, είναι η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη», τόνισε και συνέχισε:
 «Ως Δημοτική Αρχή σεβόμαστε απολύτως την αυτονομία του συνδικαλιστικού κινήματος και στηρίζουμε τις επιλογές και τις μορφές αγώνα που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της πόλης μας, με  τις δικές τους δημοκρατικές διαδικασίες, αποφασίζουν. Πιστεύουμε πως οι διαφορετικές απόψεις, όταν δεν υπαγορεύονται από κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες, μπορούν να αποτελέσουν παράγοντα δύναμης και όχι διχασμού   του συνδικαλιστικού κινήματος.
Όπως λοιπόν στηρίξαμε και συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων της ΚΟΝΤΙ και του Σωματείου τους, έτσι στηρίζουμε και τους εργαζομένους της Χαλυβουργίας Βόλου και το Σωματείο τους, που δίνουν το δικό τους δύσκολο αγώνα με τον τρόπο που οι ίδιοι επέλεξαν. Εκείνοι σίγουρα γνωρίσουν καλύτερα από τον καθένα το συμφέρον το δικό τους, των οικογενειών τους και της επιχείρησης στην οποία εργάζονται. Για μας, κορυφαία προτεραιότητα είναι να μη χαθεί ούτε μία  θέση εργασίας, να μην οδηγηθεί σε κλείσιμο ούτε μία παραγωγική μονάδα, αλλά και να μην αξιοποιηθεί από την εργοδοτική πλευρά και την κυβέρνηση η δυσμενής συγκυρία και η έκρηξη της ανεργίας για να περάσει  νέα καταιγίδα μέτρων εις βάρος των εργαζομένων».






Δεν υπάρχουν σχόλια: