Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Μέτρα προστασίας για τους άστεγους ενόψει κακοκαιρίας

Μέτρα για την προστασία των αστέγων από την επικείμενη κακοκαιρία, που αναμένεται να επικρατήσει στην περιοχή κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, λαμβάνει ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με την «Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας» και την «Ελληνική Ομάδα Διάσωσης» Βόλου. Στελέχη της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού και της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, με τη στήριξη μελών των εθελοντικών οργανώσεων και μεμονωμένων εθελοντών, έχουν μεριμνήσει για τη φιλοξενία των αστέγων σε δημοτικό χώρο, ώστε να προφυλαχθούν από τις χαμηλές θερμοκρασίες, ενδεχομένως και τη χιονόπτωση, που πρόκειται να σημειωθούν στην πόλη του Βόλου σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, ανοιχτό από το Σάββατο (7/1/2012) το πρωί, μέχρι και τη Δευτέρα (9/1/12) το μεσημέρι θα παραμείνει το κεντρικό ΚΑΠΗ του Βόλου, το οποίο έχει εφοδιαστεί με το απαραίτητο υποστηρικτικό υλικό, όπως κουβέρτες, sleeping bags, ροφήματα και τρόφιμα. Υπάλληλοι των κοινωνικών δομών του Δήμου και εθελοντές θα βρίσκονται στο χώρο του ΚΑΠΗ καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου για την παροχή υπηρεσιών φροντίδας στους αστέγους, ενώ ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Απ. Παντσάς με έγγραφό του προς τη Δημοτική Αστυνομία και την ΕΛ.ΑΣ. έχει ζητήσει να γίνονται τακτικές περιπολίες στο κέντρο της πόλης για τον εντοπισμό αστέγων, ώστε στη συνέχεια να παρεμβαίνουν στελέχη του Δήμου και εθελοντές για τη μεταφορά τους στο ΚΑΠΗ.
Η διεύθυνση και τα στοιχεία επικοινωνίας είναι: Β’ ΚΑΠΗ Βόλου (Κωσταντά 147-Δον Δαλεζίου), με υπεύθυνη την κα Ζαφειρίου Ελένη, τηλέφωνο: 24210 37683.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων που προωθεί ο Δήμος Βόλου για την υποστήριξη των αστέγων και των ανθρώπων που βρίσκονται πολύ κοντά στην απόλυτη φτώχεια. Όπως επανειλημμένως έχει δηλώσει ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, σε μια εποχή όπου η παρατεταμένη ύφεση ωθεί όλο και περισσότερους πολίτες στο περιθώριο της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, αποτελεί μονόδρομο για την Αυτοδιοίκηση να λειτουργεί ως «ομπρέλα» κοινωνικής στήριξης και αλληλεγγύης. Και επειδή ούτε τα χρήματα που διαθέτει ο Δήμος ούτε και το προσωπικό επαρκούν, ο εθελοντισμός αποτελεί μονόδρομο. Στο πλαίσιο αυτό, η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να αξιοποιήσει το κίνημα κοινωνικής αλληλεγγύης που διαμορφώνεται στην πόλη, προκειμένου να προωθήσει την εφαρμογή ενός συστήματος πρωτοβάθμιας αντιμετώπισης κοινωνικών θεμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: