Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Πλούσια η δράση της Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου το 2011

Σε αποφασιστικές παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση των καθημερινών συνθηκών διαβίωσης στην πόλη και επομένως την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, προχώρησε κατά τη διάρκεια του 2011 η Δημοτική Αστυνομία Βόλου. Στον απολογισμό δράσης της χρονιάς που πέρασε, περιλαμβάνονται εντατικοί έλεγχοι για το παράνομο εμπόριο, την τήρηση του ΚΟΚ, τη σωστή λειτουργία των λαϊκών αγορών, καθώς επίσης αυτοψίες για πολεοδομικές παραβάσεις και για διάφορα άλλα θέματα μετά από καταγγελίες πολιτών, τόσο στη Δημοτική Ενότητα του Βόλου όσο και στις λοιπές Δημοτικές Ενότητες του ενιαίου Δήμου.
Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας για το 2011, κ. Παντελής Πελεκάνος, ο οποίος μετά την περιορισμένη ανακατανομή αρμοδιοτήτων που πρόσφατα ανακοινώθηκε παραδίδει τα καθήκοντά του στον κ. Χ. Τσαμπάζη, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο που επιτελέστηκε το 2011 και τόνισε ότι: «Η λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας μπορεί να βελτιωθεί, να γίνει πιο αποτελεσματική σε θέματα που αφορούν την βελτίωση της κατάστασης στο Δήμο Βόλου, χρειάζεται όμως η συμβολή όλων μας σ’ αυτή την προσπάθεια. Η Δημοτική Αρχή είναι ανοικτή σε εποικοδομητικές παρατηρήσεις και προτάσεις που θα γίνουν από τους πολίτες του ενιαίου Δήμου. Εργαζόμαστε συνειδητά για μια Δημοτική Αστυνομία πρόληψης και αρωγού στη ζωή του δημότη και όχι ενός μηχανισμού επιβολής προστίμων».
Σύμφωνα με τον ίδιο, το 2011 δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην τήρηση του ΚΟΚ. Στο πλαίσιο αυτό, βεβαιώθηκαν παραβάσεις για παράνομη στάθμευση σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους, ράμπες και  θέσεις ΑΜΕΑ, εισόδους - εξόδους πεζοδρόμου, διαβάσεις πεζών, στάσεις λεωφορείων κ.τ.λ. και επιβλήθηκαν τα ανάλογα πρόστιμα. Οι αριθμοί που ακολουθούν αναδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος αλλά ταυτόχρονα και την άμεση επέμβαση της υπηρεσίας για την αποκατάσταση της νομιμότητας. Αναλυτικά:
Βεβαιώθηκαν 37.107 παραβάσεις, εκ των οποίων οι σημαντικότερες αφορούσαν παράνομη στάθμευση σε:
•    Στάση λεωφορείων: 297
•    Διπλή σειρά:            437
•    Θέση ΑΜΕΑ:           503
•    Ράμπα ΑΜΕΑ:         506
•    Πεζοδρόμιο:             3.472
•    Πεζόδρομο:              1.700
Επίσης αφαιρέθηκαν  1.624 πινακίδες.
Όσον αφορά την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου έγιναν 321 έλεγχοι και επιβλήθηκαν 21 πρόστιμα. Η Δημοτική Αστυνομία επίσης προέβη στη σφράγιση 40 καταστημάτων ενώ οι έλεγχοι για την κατάληψη κοινοχρήστων χώρων ξεπερνούν τους 100.
Σχετικά με τον έλεγχο για το παράνομο εμπόριο,  έγιναν 66 επεμβάσεις κατά τις οποίες κατασχέθηκαν πάνω από 6.000 είδη παράνομου εμπορίου (είδη ένδυσης και υπόδησης, γυαλιά, ηλεκτρονικές συσκευές, δερμάτινα είδη, τσάντες, εργαλεία, μπιζού, παιχνίδια κ.τ.λ.).
Όλα τα κατασχεθέντα προϊόντα καταστράφηκαν, σύμφωνα με τις διατάξεις της ΚΥΑ-1991 διευκρινιστικής εγκυκλίου του Ν. 3892/11.
Επίσης επιβλήθηκαν και 17 πρόστιμα των 1.000€ για παράνομη πώληση προϊόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: