Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Π. Σκοτινιώτης για νερό της Πορταριάς: Θα λάμψει επιτέλους η αλήθεια που κακοποιήθηκε

Σε δήλωσή του σχετικά με την εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα του νερού της Πορταριάς, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης τονίζει τα ακόλουθα: 
«Με ανακούφιση πληροφορηθήκαμε ότι διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου για το θέμα του νερού της Πορταριάς. Ελπίζουμε ότι η υπόθεση θα κινηθεί με γρήγορους ρυθμούς και θα ολοκληρωθεί το συντομότερο. Κι αυτό επειδή φαίνεται, δυστυχώς, πως είναι ο μόνος τρόπος για να λάμψει επιτέλους η αλήθεια, που τόσο κακοποιήθηκε τις μέρες αυτές.
Έχει σημασία να υπενθυμίσουμε ότι ο όλος θόρυβος προκλήθηκε όχι επειδή η ΔΕΥΑΜΒ απέκρυψε το θέμα και δεν έλαβε τα επιβαλλόμενα μέτρα, αλλά ακριβώς επειδή δεν ολιγώρησε και έλαβε αμέσως τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Ο όλος θόρυβος, συγκεκριμένα, προκλήθηκε επειδή  κάποιοι αντέδρασαν στην εγκατάσταση συστήματος χλωρίωσης. Η ΔΕΥΑΜΒ όμως, όπως πλέον έχει αποδειχθεί, ενεργώντας μακρυά από τυχόν σκοπιμότητες, πέτυχε να αντιμετωπίσει άμεσα και με απόλυτη επιτυχία την εμφάνιση στο δίκτυο ύδρευσης της Πορταριάς και σε περιορισμένο αριθμό δειγμάτων, μικρού αριθμού μικροβιακού  φορτίου. Κάτι δηλαδή που, όπως επισημάνθηκε, είναι συνηθισμένο σε δίκτυα και υδραγωγεία στα οποία δεν υπάρχει εγκατεστημένο σύστημα απολύμανσης, αποδίδεται δε σε τυχαία περιστατικά και δεν παραπέμπει σε επιμόλυνση  της πηγής υδροδότησης. Είναι χαρακτηριστικό πως όταν στις 16.12.11 κοινοποιήθηκαν στη ΔΕΥΑΜΒ τα αποτελέσματα μικροβιολογικών αναλύσεων δειγμάτων νερού Πορταριάς από τη Δ/νση Υγείας, ήδη ο επαναληπτικός δειγματοληπτικός έλεγχος που είχε διενεργήσει η ΔΕΥΑΜΒ την ίδια μέρα έδειχνε απουσία μικροβιολογικού φορτίου.
Το συμπέρασμα, λοιπόν, είναι ότι η ΔΕΥΑΜΒ λειτούργησε με ευθύνη και όχι με ευθυνοφοβία. Και το αποτέλεσμα είναι αυτό που τονίζεται στην ανακοίνωσή της: «το νερό της Πορταριάς είναι απολύτως ασφαλές και κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας». Ματαιοπονούν, λοιπόν, και κρίνονται όσοι «επενδύουν» σ’αυτό το τόσο ευαίσθητο θέμα, ευελπιστώντας ότι βρήκαν επιτέλους τη χρυσή ευκαιρία να  φέρουν  σε δύσκολη θέση τη Δημοτική Αρχή».




Δεν υπάρχουν σχόλια: